Шпинат - джерело сили моряка Папая

Пам’ятаєте мультфільм про старого доброго моряка Папая? Один із улюблених персонажів всіх часів та народів, з особливим своєрідним почуттям гумору та величезною любов’ю до шпинату. Папай з’їдав банку шпинату, яка робила його надзвичайно сильним та допомагала вирішити всі проблеми.

Шпинат Папайя

 

Тема шпинату, на якій акцентували  в мультфільмі, з’явилася ще в далекому 1933 році і це було не випадково. Під впливом статей доктора Евона Вольфа, опублікованих ще за пів століття до появи мультфільму. В дослідженні, яке було описане в статті, в наслідок друкарської помилки,  вказується вміст заліза в шпинаті в десять разів більше дійсної величини. Допущена помилка була виявлена за кілька років, але цей факт приховали і оприлюднили лише  в 80-х роках.
Для Папая шпинат був джерелом сили, але так насправді він має безліч корисних властивостей.

Декілька фактів про шпинат

  • Їжте шпинат сирим. Незважаючи на популярність, консервованого шпинату, яку він отримав завдяки Папаю, все-таки найбільшу користь ви отримаєте споживаючи його в сирому вигляді.

  • Фітонутрієнти. Шпинат містить в собі колосальний список Фітонутрієнтів, в тому числі каротиноїдів, які забезпечують антиоксидантний захист клітин.

  • Джерело заліза. Причиною того, що шпинат додає енергію, є те, що він є однією з найбагатших за вмістом заліза рослиною.

  • Шпинат чинить позитивний вплив на серце. Як джерело вітамінів С і А, які є потужними антиоксидантами, його споживання запобігає появу ішемічної хвороби та допомагає зберегти серце та артерії здоровими.

  • Підвищіть свої розумові здібності. Споживання цієї рослини регулярно, може зменшити ризик зниження функції головного мозку в процесі старіння, а також покращити пам'ять.

  • Допоможіть своїм очам. Ще однією беззаперечною перевагою споживання шпинату є його вплив на зір. Він допомагає зберегти здоров'я очей і гарний зір протягом багатьох років.

  • Очистіть свій організм. Східна медицина віддає велику шану цій рослині, завдяки її здатності очищувати кров від токсинів, які викликають подразнення та запалення шкіри.

 

Шпинат

Завдяки своїй низько калорійності, шпинат чудово підходить для дієтичного харчування. А якщо ви не знаєте, що саме ви хочете приготувати зі шпинату, щоб отримати найбільше користі – приготуйте коктейль.

 

Коктейль зі шпинату

Насправді все дуже просто, варто лише підібрати для себе своє улюблене поєднання інгредієнтів та насолоджуватись цією смакотою в будь-який час.

Коктейль зі шпинату

Ось комбінації деяких коктейлів

  • Банан + шпинат + манго + охолоджене мигдальне молоко + кілька кубиків льоду

  • Тропічний коктейль: банан + шпинат + ананас + кокосове молоко

  • Авокадо + шпинат + ягоди (на ваш вибір) + мигдалеве молоко

  • Банан + шпинат + йогур + полуниця + кілька кубиків льоду

 Це лише кілька варіантів, а насправді можна пробувати поєднувати ті інгредієнти, які ви любите найбільше. Найкраще використовувати сезонні ягоди, таким чином ви зможете урізноманітнити свій коктейль, починаючи з полуниці, потім перейти до чорниці, малини, ожини і т. д.

Шпинат і ягоди

Просто закиньте всі інгредієнти в блендер та збийте. Не забувайте також про спеції та трави. В літню спеку до таких коктейлів можна замість молока давати морозиво, а також м’яту, яка зробить напій більш освіжаючим.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
Коментарі

Вхід на сайт

Шпинат + сало = Сила !!! Спорт ( Формула 1 ) могила !