2 келихи вина в день допомагають спалювати жир

Гарна новина для любителів вина: вчені прийшли до висновку, що 2 келихи цього алкоголю у день допомагають спалювати жир.

Вино у келиху

Спеціалісти Гарвардської медичної школи спостерігали за способом життя, дієтою і станом здоров'я майже 20 тис жінок різного віку протягом 13 років. За результатами вони прийшли до висновку, що помірне споживання алкоголю знижує ризик появи зайвої ваги і допомагає у боротьбі з ожирінням.

Деякі наукові дослідження підтвердили, що існують переваги від помірного споживання (250 мл на добу) у середземноморській дієті червоного вина — відмічає дієтолог Сара Антолін, думка якої підтверджує висновки американських вчених. Мова йде про попередження серцево-судинних захворювань, зниження рівня “поганого” холестерину та підвищення рівня “хорошого”, покращення кровообігу або попередження атеросклерозу — пояснює експерт.

Вино

Окрім того, зі слів Антолін, у червоному винограді є компонент — ресвератрол, який перетворює алкоголь у “помічника” при спалюванні жиру, а також при “попередженні розвитку хвороби Альцгеймера”. Як заявляє дієтолог, він перетворює білий жир у бурий, що допомагає спалювати калорії, підвищує фізичну працездатність та покращує серцеві функції та стан м'язів таким же чином, як при заняттях спортом. 

При цьому, на думку вчених, даний антиоксидант сильніше впливає на жінок, ніж на чоловіків. Причина цього полягає у тому, що організм представниць слабкої статі “виробляє менше ферментів, які засвоюють алкоголь, тому, щоб перетравити його, витрачається більше енергії”. Тим не менш, відмічають спеціалісти, не обов'язково пити вино, щоб отримати ресвератрол. Цей антиоксидант “присутній у чорниці, малині, полуниці, винограді та яблуках”.

Виноград

А про найпоширеніші помилки у споживанні вина читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/ne-istyna-v-vyni-poshyreni-pomylky-spozhyvannya.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.