Альтернатива м'ясу MiFU®

У Фінляндії з'явився у продажі новий унікальний продукт — MiFU®. Його розробкою компанія Valio займалась понад 7 років. MiFU® — це особливі протеїнові гранули з молока, які можна використовувати для приготування різних кулінарних страв, вони легко заміняють м'ясо і курку.

Продукт MiFU®

Цікавість до вегетаріанства і нових джерел протеїну, які можуть стати повноцінною заміною м'яса, У Фінляндії постійно зростає. Це тенденція спостерігається у багатьох інших країнах. Згідно зі звітом Nordic purchasing behavior in 2020 (Ernst & Young, 11|2015), прогнозується, що 22% мешканців Фінляндії і 30% мешканців Швеції протягом 5 найближчих років планують знизити кількість м'яса у раціоні. При цьому мешканці цих країн прагнуть збільшити споживання протеїну: 23% мешканців країн Північної Європи хочуть підвищити споживання білка.

Компанія Valio, виробник продуктів для здорового та повноцінного харчування, представляє унікальну харчову розробку MiFU®протеїнові гранули з молока, які можуть використовуватись як основний інгредієнт для приготування гарячих страв та ідеально підходить у якості замінника м'яса для вегетаріанців.

Продукт MiFU®

Цей унікальний продукт виробляється на заводі Valio у місті Сейняйокі (Фінляндія) з молока, яке поставляють фінські фермери — власники Valio. Гранули можуть бути використані при приготуванні гарячих страв у якості заміни традиційним м'ясним інгредієнтам — м'ясу, курці або бекону. Їх можна смажити, запікати до хрусткого стану або споживати без теплової обробки. Новинка представлена у трьох смакових поєднаннях: MiFU® Original, MiFU®Середземноморський томат”, MiFU®Мексиканський перець”. До складу новинки входять самі протеїнові гранули, а також соуси з відомим фінським сурепним маслом, травами та спеціями.

3 різновиди MiFU®

Розробка продукту, який називається MiFU®, почалась у 2009 році — розповідає виконавчий віце-президент Valio Туомас Салусьярві, який відповідає у компанії за дослідження та розробки і розвиток продуктових груп. Компанія звернула увагу, як часто споживачі шукають альтернативу м'ясній їжі. Тому підрозділ досліджень і розробок Valio R&D сконцентрувалось на розробці такого молочного продукту, який збереже свої споживчі властивості при тепловій обробці в домашніх умовах (наприклад, при смаженні), буде мати прийнятний термін зберігання, багату харчову цінність і, що саме головне, чудовий смак. Це, без сумнівів, унікальний продукт, рецептура і технологія виробництва якого є запатентованою.

Смаження MiFU®

У продажі в Фінляндії продукт можна знайти поряд з тофу й іншими сирами для домашньої кулінарії. Протеїнові гранули з молока — це принципово нова категорія серед молочних продуктів. Найближчим часом планується розширення цієї продуктової лінійки. Також продукт буде поставлятись на експортні ринки.

Планується, що цей протеїнові гранули з молока будуть особливо популярним у країнах Європи, наприклад, у Швеції, Великобританії та Німеччині, де гнучкий тип дієти (флекситаризм) поширюється усе швидше — додає Туомас Салусьярві. 

100 г MiFU® містить 14 г високоякісного молочного протеїну, 3 г жиру, з яких насичених жирів — усього 0,2 г. Протеїнові гранули підходять для різноманітних груп споживачів, що дотримуються особливих дієт: у них немає лактози, глютену, дріжджів, сої та яєць.

Суп з MiFU®

Котлети з MiFU®

Також читайте про те, що вчені виростили м'ясо у пробірці - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/vcheni-vyrostyly-myaso-u-probirci.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.