Bio Robot Refrigerator - холодильник майбутнього

Ще у 2010 році, Electrolux представила світові концепт холодильника майбутнього, створеного на основі ідеї росіянина Юрія Дмітрієва, за яку він отримав друге місце у фіналі міжнародного конкурсу промислового дизайну Electrolux Design Lab 2010. Хоч і було це фактично 5 років тому, та все ж цікаво, який він — холодильник майбутнього?

Холодильник Bio Robot Refrigerator

Тематика конкурсу - “Друга космічна ера” - учасникимали придумати побутову техніку, яка була б доречною у помешканнях 2050 року та була б створена із застосуванням енергоефективних технологій.

Юрій Дмітрієв розробив концептхолодильникаBio Robot Refrigerator, принцип роботи якого базується на люмінесценції, яка охолоджує біополімерний гель, у якому і зберігатимуться продукти. Вхідне ультрафіолетове випромінювання перетворюється у ньому у видиме світло, яке забезпечує охолодження завдяки різниці у довжині хвиль.

Холодильник Bio Robot Refrigerator

У холодильнику майбутнього немає ні поличок, ні ящиків. Це порівняно невелика (приблизно у 4 рази менша за своїх сучасних “колег”) шафа зі скляними дверцятами та цільним шматком зеленого біополімерного гелю всередині. Важливо те, що гель не прилипатиме до продуктів і не псуватиме їх. Сьогодні важко уявити, як будуть “плавати” яблука та банани у бульбашках всередині гелю. Усе це виглядає досить сюрреалістично. Ще важче уявити, як поряд із ними “лежатимуть”, скажімо,сирі м'ясо чи риба, фарш. Хоча, цілком ймовірно, що уродженцям середини століття це вже і не здаватиметься чимось неймовірним.

Оскільки холодильник Bio Robot Refrigerator зберігатиме продукти у нелипкому гелі, то навколо кожного утворюватиметься капсула, що перешкоджатиме змішуванню запахів та проникненню бактерій. Навіть м'ясо не потрібно буде заморожувати, і усе можна буде зберігати у кожному місці, не задумуючись про товарне сусідство, тощо — холодильник самостійно, після підбиратиме індивідуальні температурні режими для кожного із продуктів.

Холодильник Bio Robot Refrigerator

 

Варто відмітити, що розміри холодильника майбутнього та його положення у приміщенні можна буде варіювати — гаджет навіть можна буде підвісити до стелі. Беззаперечним плюсом буде і те, що внутрішній простір холодильника можна буде заповнювати на 90%, що суттєво зекономить простір на кухні та енергію, які споживатиме прилад.

Концепт холодильника майбутньогоBio Robot Refrigerator – це занадто креативний задум, щоб бути правдою уже сьогодні. Проте, досить добре продумана, щоб нею зацікавився Electrolux і звичайні споживачі, що прагнуть зазирнути у майбутнє.

Холодильник Bio Robot Refrigerator



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.