Цікаві факти про маршмелоу

Маленькі майже зефірки, які завоювали усі ринки світу як солодощі або приємне доповнення до напоїв, насправді довгожителі кулінарної міфології. Традиції виготовлення та застосування маршмелоу — у цікавих фактах.

Маршмелоу 

Перше виготовлення продукту, схожого на зефір, приписують давнім єгиптянам та грекам. Тоді фруктове або ягідне пюре збивали з яєчним жовтком, а отримана маса ставала густою від пектинів. Згідно з однією легендою, навіть ім’я своє солодощі отримали від бога Зефіра, який поділився з народом рецептом. Пізніше зефір і став прародичем маршмелоу, які вперше приготували у 19 столітті з кореню алтеї, збивши відвар з яйцем та медом. У ті часи коренем алтеї лікували хворе горло.

 Білі та рожеві маршмелоу

Навіть зараз традиційні білий або блідо-рожевий колір маршмелоу завдячують квітам алтеї, із яких солодощі спочатку і готували.

Американці знайшли найбільшу кількість кулінарних способів використання маршмелоу: його додають у різноманітні торти, випічку, капкейки, десерти без випічки, до морозива і кавових напоїв, какао.

Какао з маршмелоу 

Зараз основними інгредієнтами маршмелоу є цукор, сироп та додаткові складники для смаку — шоколад, ягоди, ваніль. Це все збивають з желатином і крохмалем, запікають, розрізають та згортають у тонкі пластини, які присипають цукровою пудрою або кукурудзяним борошном. Ще один напрямок розвитку сучасного маршмелоу був розвинений винайденням процесу екструзії солодощів американцем Алексом Доумаком у 1948 році. Це дозволило повністю автоматизувати виробництво маршмелоу та отримувати вироби циліндричної форми, яка тепер асоціюється із сучасним маршмелоу. Алекс Доумак заснував компанію Doumak у 1961 році, базуючись на отриманому патенті на цей процес.

Підсмажування маршмелоу на багатті 

Якщо спробувати приготувати зефір вдома, то можна отримати цілком корисні солодощі — солодкавість фруктового пюре не потребує додаткового рафінованого цукру. Але тоді це буде справжній зефір, а не маршмелоу, які у складі насправді не містять фруктів. Куплені готові маршмелоу можна додавати у напої або підсмажувати на пательні-гриль чи вогнищі — хрустка скоринка виявиться на шарі гарячого і тягучого сиропу.

Сендвіч з маршмелоу, підсмаженого на багатті 

А про традиційні американські солодощі - брауні - розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/nayamerykanskishyy-desert-brauni.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.