Де п'ють найбільше кави та чаю

Маркетингове дослідження, проведене компанією Euromonitor International, допомогло визначити, у яких країнах більше люблять чай, а в яких — каву. Виявилось, що 99,6% мешканців Узбекистану п'ють чай. У Гватемалі усе навпаки: тут чай п'є усього 0,4% населення, а всі інші надають перевагу каві.

Спеціалісти склали спеціальну карту, де зеленим відмічені “кавові”, а червоним — “чайні” регіоні. Судячи з цієї інфографіки, у країнах Північної та Латинської Америки частіше надають перевагу каві, ніж чаю. А в Азії панує любов до чаю.

Експерти відмічають, що у країнах БРІКС чай набирає популярності : понад 70% населення Росії, Індії, Китаю та ЮАР надають йому перевагу. Виключення становить Бразилія — тут чай п'ють тільки 2,6% населення.

Кавові зерна і чайне листя

Найбільш “збалансованою” нацією щодо пристрасті до чаю та кави виявилась Австралія. Тут різниця між любителями того чи іншого напою практично відсутня. А ось серед американців прихильників кави у 3 рази більше, ніж прихильників чаю.

У Великобританії чай дійсно популярний, але, наперекір узагальненій думці, це далеко не найбільш “чайна” нація. Країна виявилась на 15-му місці, поступившись Кенії, Туреччині, Індії, Єгипту, Китаю та Азербайджану. Чай п'ють 78,4% англійців.

Найбільш “кавовими” країнами наряду з Гватемалою значаться Домініканська Республіка, Бразилія, Еквадор, Коста-Ріка, Греція, Колумбія, Філіппіни, Данія та Венесуела. 

Перша десятка “чайних” країн виглядає так: Узбекистан, Кенія, Азербайджан, Пакистан, Китай, Єгипет, Марокко, Казахстан, Нігерія та Індія.

Кава і чай

А де більше кофеїну: у чашці кави чи чашці чаю, читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/de-bilshe-kofeyinu-u-chashci-kavy-chy-u-chashci-chayu.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.