Декілька трав та квітів, які можна пити як чай

Липа

Квіти або цілі суцвіття є основою для липових чаїв. Основною якістю такого напою є його жарознижувальна та потогінна дії, що робить липовий чай незамінним у сезон застуд. Не варто ігнорувати і потужні бактерицидні властивості липового цвіту — чай подолає запалення як порожнини роту, так і шлунку. Окрім того, липовий відвар володіє легким седативним ефектом.

Липа

Ромашка

Один із лідерів серед рослин для приготування чаю використовують ромашку аптечну, яка характеризується мілкими листочками та великою, опуклою корзинкою. Такий відвар має три основні властивості: протизапальну, знімаючу біль та очищувальну. Усі вони здатні боротись із захворюваннями слизових шлунку та кишечнику, вгамовувати біль у м'язах та органах, полегшувати хворобливі стани. Очищуючи кишечник, ромашка, також, чинить позитивний вплив на стан шкіри та волосся, видаляючи токсини та гази із травного тракту. Найбільшу користь приносить регулярне споживання відварів та настоїв — не менше 30 днів.

Ромашка

М'ята

Окрім приємного та освіжаючого аромату та смаку, м'ятний чай цінується за комплекс терапевтичних властивостей. Відвар позитивно впливає на травний тракт — покращує апетит, знімає печію, усуває нудоту та пригнічує процеси бродіння; лікує простудні захворювання, швидко долає гострі запальні процеси сечостатевої та дихальної систем, знижує тиск та знімає головний біль. Особливо виділяють вплив м'яти на головний мозок — чай здатний стимулювати його діяльність, одночасно заспокоюючи організм.

М'ята

Чебрець

У якості основу для чаю використовують листя, стеблини та квіти чебрецю як у сушеному, так і у свіжому вигляді. Ефірні олії у його складі очищують слизові оболонки. Також, відвар чебрецю застосовують у якості відкашлювального та знеболювального засобу при бронхітах. Його огортаючі та дезінфікуюючі властивості високо цінуються, чебрець можна заварювати як детокс-чай.

Чебрець

Троянда

Свіжі пелюстки чайної троянди, гібіскусу або каркаде — усі вони схожі за дією на організм. Червоний пігмент у чаї володіє Р-вітамінною активністю, що позитивно відгукується на серцево-судинній системі та зміцнює стінки судин, паралельно регулюючи тиск. Такий чай м'яко очищує організм, знижує алергічні реакції.

Троянда



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.