Іспанці створили блакитне вино

Іспанська компанія Gik разом з Університетом Країни Басків та науково-дослідницькою організацією AZTI Tecnecalia створили блакитне вино.

Дівчина п'є блакитне вино

До його складу входять червоний та білий виноград з різноманітних іспанських виноградників у Ла-Ріосі, Сарагосі, Леоні та Кастилії-Ла-Манчі.

Компанія вибрала цей колір через те, що він уособлює “рух, інновації та безмежність”.

Два келихи блакитного вина

Смак блакитного вина схожий до білого солодкого, а такого незвичайного кольору досягли комбінацією антоціанів (пігмент у шкірці винограду) та натурального барвника індиго, окрім цього у вині є некалорійний підсолоджувач. Виробники вина рекомендують пити його охолодженим, також воно стане хорошим інгредієнтом для коктейлів.

Компанія п'є блакитне вино

У Gik сподіваються таким чином подарувати щось нове цінителям алкогольних напоїв. Зі слів виробників, поєднувати блакитне вино краще всього з суші, начос з гуакамоле або пастою карбонара, а також музикою Джеймса Блейка або групи Alt-J.

Дівчата з блакитним вином

Вперше блакитне вино з'явилось в Іспанії ще у 2015 році. За цей час компанія встигла продати близько 70 тис пляшок. У найближчі декілька місяців незвичайний напій зможуть придбати мешканці деяких європейських країн (Франція, Великобританія, Нідерланди, Німеччина), а також США. 

Пляшка блакитного вина Gik

Вартість блакитного вина коливається: наприклад, в Італії ціна пляшки вина 750 мл рівна 10 євро (біля 11 доларів), а в США — 16 доларів. 

А більше про крижане вино - icewine - читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/kryzhane-vyno-aysvayn.

Блакитне вино



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.