Коли треба їсти, щоб тримати себе у формі

Вчені з Інституту біологічних досліджень Солка (США) виявили, що схуднути та втримати нормальну вагу можна не з допомогою зменшення кількості споживаної їжі, що багатьом не під силу, а за допомогою харчування тільки у певний інтервал часу.

Як виявилось, якщо їсти протягом 12 годин в день, і не торкатись до їжі інші 12 годин — наприклад, споживати їжу тільки з 9 ранку до 9 вечора, то можна суттєво вплинути на процес утворення та спалювання жиру. Водночас це ще раз підтверджує, що нічні перекуси є шкідливими. 

У процесі свого дослідження американські вчені посадили 400 мишей з різною вагою на різного типу дієти з різними часовими обмеженнями. Миші, що харчувались жирною їжею, але отримували їжу тільки протягом 12 годин, по завершенню експерименту важили менше на 25% та мали кращі показники здоров'я, ніж миші, що харчувались такою ж їжею, але без спеціальних обмежень по часу. А миші, що харчувались здоровою їжею, але без спеціальних обмежень майже не втратили вагу, зате у них наросла м'язова маса. При цьому короткочасна зміна дієти не мала впливу на метаболізм — працювала тільки регулярна зміна часу харчування.

Годинник, ложка і вилка

А що їдять стрункі люди читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/shcho-yidyat-strunki-lyudy.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.