Куркума - одна із найкорисніших прянощів

Куркума є родичем імбиру не тільки із ботанічної точки зору. За корисними властивостями для нашого організму їх можна поставити у один ряд. Пряність допоможе при внутрішніх та зовнішніх запальних процесах, проблемами із травленням, очистить організм і, навіть, допоможе при раку.

Куркума корінь і порошок

  • Куркума — тонкий темний корінь родини імбирних. Під верхнім блискучим шаром ховається яскраво-помаранчева м'якоть. Яка при доторканні має здатність фарбувати все. Сік свіжої куркуми дуже важко відіпрати.
  • У кулінарії широко використовують свіжу подрібнену або потовчену куркуму. Висушений помаранчевий порошок із кореню куркуми із часом втрачає свою силу та аромат, хоча його набагато простіше знайти у продажу. Пряність наповнює страви свіжим, живим, дещо земляним ароматом, який чимось нагадує гірчицю та мелений білий перець.

  • Свіжий корінь куркуми завдячує інтенсивним кольором та ароматом речовини куркумін, наявній у його складі. Цю речовину дуже ретельно досліджують протягом останніх десятків років.

Порошок куркуми

  • Куркума — одна із найкорисніших прянощів. Її протизапальні та антиоксидантні властивості не мають собі рівних ( у деяких дослідженнях куркума показала себе краще, ніж деякі протигрибкові та протизапальні препарати). Пряність є корисною при складних захворюваннях травного тракту, а також при будь-яких дерматологічних запаленнях. В Індії куркуму широко використовують як потужний очищувач крові. Приправлені пряністю страви та напої виводять токсини, омолоджують клітини та, навіть, чинять протиракову дію.

  • Колись куркуму застосовували переважно як барвник для тканин. Цікаво, що на батьківщині пряності, у Індії, деякі віри (наприклад, джайнізм) забороняють споживання куркуми у їжу, оскільки корінь вирощується під землею, а, відповідно, на ньому можуть бути живі організми.

Корінь куркуми

Про користь спецій для нашого здоров'я, читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/chudo-speciyi.

А про те, як їх використовувати - http://harchi.info/articles/yak-vykorystovuvaty-speciyi-infografika.

Порошок куркуми



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.