Новий вид фастфуду — гамдог

Австралієць Марк Мюррей створив нову страву — гамдог, поєднавши у ній свої улюблені пункти меню закусочних: гамбургер і хотдог.

Марк Мюррей їсть гамдог

Ідея гамдогу прийшла до нього ще 12 років тому, у 2004 році, а в 2009 він отримав патент на винахід. Втім лише зараз, у кінці 2016 року, Марку пощастило знайти інвестора, щоб втілити мрію в реальність і почати виробництво нової страви. Продаж гамдогу уже розпочався у Перті (Австралія).

Гамдог дійсно поєднує у собі усе найкраще з гамбургера і хотдога: між двома булочками оригінальної форми розташована м'ясна котлета, у яку вкладена сосиска. Ця конструкція доповнюється салатом, помідором, сиром, майонезом та гірчицею. Найскладнішим завданням виявилось випікати булочки такої форми, щоб вона повторювала котлету з сосискою. Наразі автоматизувати цей процес не вийшло, і кожна булочка для гамдогу готується вручну.

Приготування гамдогу

Ціна такого гамдогу становить 8 доларів.

Наразі гамдог є єдиним різновидом фастфуду в меню Маррея, але він не збирається зупинятися не досягнутому та вже шукає нові ідеї для їстівних винаходів. 

Соцмережі вже бурхливо реагують на поєднання гамбургера і хотдога. “Мандрівка у Перт стала першою у списку моїх справ”, — пише один з користувачів. Інші ж починають пропонувати свої ідеї, наприклад, створити “кебіцу” — суміш кебабу та піци.

Гамдог

Слідкувати за подіями у світі гамдогу можна на сторінці - https://www.facebook.com/Hamdog.com.au/.

А про найдорожчі у світі гамбургери читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/gamburgery-po-korolivskomu.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.