Про яку їжу люди найчастіше згадують у твітах

Дослідники з Університету штату Юта (США) вивчили 80 млн твітів за 2015 рік і назвали 10 найбільш обговорюваних в Інтернеті продуктів харчування. При цьому тільки один потрапляє до категорії здорової їжі.

Печиво у вигляді іконки Твіттера

Як вияснилось, найбільш часто у своїх твітах люди згадують каву, пиво, піцу, продукти зі Starbucks, індійський пейл-ель (IPA), вино, курку, барбекю, морозиво і такос. Як можна помітити, найбільш здорова їжа у цьому списку — курка.

Вивчивши геотеги дослідники прийшли до висновку, що твіти про їжу суттєво відрізняються у різних районах. Так, у містах частіше всього згадують про фаст-фуд, а у бідних районах вкрай рідко пишуть про здорову їжу.

Курячі ніжки

Окрім того, був складений список фізичних вправ, які частіше всього згадують користувачі у своїх твітах. Найпопулярнішим видом активності виявилась ходьба. Далі йдуть танці, біг, зарядка, гольф, плавання, піший туризм, йога і боулінг. 

Дослідники відмітили, що райони, де частіше згадувались прогулянки, танці та біг, відрізнялись нижчими показниками ожиріння та смертності. Також був виявлений взаємозв'язок між частим споживанням здорових продуктів харчування та більш низьким рівнем хронічних захворювань у одних і тих же районах. Як помічають вчені, отримані з твітів дані промовисто кажуть про нерівні можливості для підтримання здорового способу життя у різних районах штату.

Фаст-фуд

А про продукти, найбільш згадувані в Instagram, розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/naypopulyarnisha-yizha-za-versiyeyu-instagram.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.