Шоколад робить людину розумнішою

Люди, що ласують шоколадом як мінімум раз на тиждень, проявляють себе набагато краще у різних когнітивних завданнях, ніж ті, хто відмовляється від шоколаду. На думку вчених, таким ефектом шоколад завдячує наявним у його складі флавоноїдам. Флавоноїди є окремим видом антиоксидантів, і наявні вони не лише у шоколаді, а й у вині, чаї, деяких овочах та фруктах.

Щоб оцінити вплив шоколаду на людину, дослідники спостерігали за рядом показників здоров'я 1000 добровольців протягом 30 років. Особлива увага була зосереджена на якості пам'яті, концентрації, здатності до логічного мислення і процесі обробки інформації мозком загалом.

Антиоксиданти, наявні у какао бобах та шоколаді і так уже отримали свою славу в історії, адже з давніх-давен застосовуються як допоміжний засіб при недомаганнях різного роду. Найбільшої честі удостоївся їх позитивний вплив на серцево-судинну систему. А ось впливом шоколаду на когнітивні здатності та поведінку цікавились менше. 

Проте, як наголошують експерти, попри очевидну користь шоколаду, його кількість у раціоні повинна бути у межах допустимої норми. Не варто забувати про індивідуальність енергетичних потреб кожної людини, зважаючи на які і потрібно визначати калорійність раціону.

Шоколадний мозок

А як зробити корисний шоколад власноруч читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/korysnyy-shokolad-gotuyemo-vdoma.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.