Солодке від нудьги

Люди відчувають сильний потяг до солодкої та жирної їжі, коли відчувають нудьгу. До такого висновку дійшли британські вчені, вивчивши залежність вибору продуктів харчування від настрою людини.

Дослідники розбили експеримент на 2 етапи. У першому випадку вони просили добровольців багато разів писати одне і те ж поєднання букв. До та після виконання нудного завдання учасники експерименту заповнювали анкети про харчові вподобання.

У другому дослідженні учасники дивились смішне або, навпаки, нудне відео. Під час перегляду їм були доступні шкідливі та корисні закуски. Після перегляду кожного ролика керівники експерименту проаналізували, скільки здорової та шкідливої їжі залишалось на підносах.

Виявилось, що після завершення нудного завдання або під час перегляду нецікавого відеоролика люди надавали перевагу нездоровій їжі, наприклад, чіпсам, солодощам та фастфуду.

На думку вчених, нудьга пов'язана з низьким рівнем дофаміну — речовини, що викликає відчуття задоволення. Інакше кажучи, люди, які їдять пончик, несвідомо намагаються підвищити рівень дофаміну, щоб позбавитись від нудьги. За словами спеціалістів, отримані у ході експериментів дані знадобляться насамперед для формування програм здорового харчування.

Пончики

А якими проблемами у харчуванні загрожує хронічне недосипання читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/hronichne-nedosypannya-zagrozhuye-ozhyrinnyam.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.