Як приготувати ідеальне картопляне пюре?

Є декілька правил, дотримуючись яких ми зможемо приготувати ідеальне картопляне пюре. Найголовніше — вибрати сорт картоплі, оскільки не будь-яка картопля підійде для пюре. Сорт повинен бути з високим вмістом крохмалю: чим більше його буде, тим густішим і рівнішим буде і наше картопляне пюре. Є 4 французьких сорти, які полюбляють шеф-кухарі: “бінч”, “мірабель”, “ратте” та “цезар”. Звісно, можна замінити їх на свої, але більш крохмальні.

Картопля

По-друге, картопля повинна бути калібрована, тобто однакового розміру, щоб і проварювалась рівномірно. Якщо такої немає, то можна просто нарізати картоплю на однакові за розміром шматочки. Чистити її перед приготуванням не обов'язково, оскільки у шкірці зосереджено багато корисних властивостей, і вона надасть потрібного відтінку смаку майбутнього картопляного пюре.

На 600 г картоплі потрібно стільки води, щоб повністю її покрити, тобто близько 600-700 мл, 8 г солі, 200 г вершкового масла високої жирності (наприклад, 82%) і 200 мл молока, також високої жирності — 3,2 або 3,5%.

Картопляне пюре

Воду потрібно посолити наперед, щоб картопля всотувала сіль поступово і повністю. Перекласти її у киплячу воду і варити близько 20 хвилин. Після чого злити воду і почистити картоплю.

Потім картоплю необхідно правильно подрібнити. У ресторанах для цього зазвичай використовують спеціальні прилади, але вдома картоплю можна розім'яти прямо у каструлі спеціальною товкачкою. Подрібнювати у блендері не можна, інакше зруйнується уся консистенція картоплі і пюре вийде гумовим.

Додавання молока у картопляне пюре

Тепер потрібно додати вершкове масло і дещо підігріти із ним картопляне пюре, перемішати і тільки після цього поступово влити підігріте молоко, помішуючи вінчиком. Потрібно суворо дотримуватись цієї послідовності, оскільки масло діє смак, а молоко усього лиш регулює густину.

Читайте також, як приготувати солону карамель - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yak-prygotuvaty-solonu-karamel.

Картопляне пюре



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.