Які продукти допоможуть кинути палити

Паління — шкідлива звичка, якої багато хто прагне позбутися: переходить на електронні сигарети, використовує нікотиновий пластир. Однак важливу роль у нелегкій боротьбі з цією залежністю відіграє і правильне харчування. Спробуємо дізнатися, які продукти рекомендовані для бажаючих кинути палити, а які їсти не варто.

Без сумнівів, продукти впливають на бажання людини палити. Від режиму харчування та характеру споживаної їжі залежить, наскільки сильним є бажання того, хто палить. Регулярно споживаючи певні продукти, можна знизити потяг до нікотину. І взагалі, залежність можна вилікувати не вдаючись до медикаментозного втручання. Вибравши певний спосіб життя та правильне харчування, можна попрощатись зі звичкою палити, за умови, що людина буде цього хотіти.

Значок "Не палити"

Продукти помічники

За словами спеціалістів, ті, хто хоче кинути палити, у першу чергу повинні включити до свого раціону більше зелені. Листя салату, зелена цибуля, кріп, петрушка, кінза, базилік стануть помічниками у цій нелегкій справі. Свіжі овочі та фрукти також знизять потяг до нікотину. Усі кисломолочні продукти змінюють смак цигарок. Він стає більш неприємним. Палити після склянки молока хочеться менше.

Також, тим, хто хоче кинути палити, рекомендовано пити фреші, але у обмеженій кількості. У склянці морквяного соку міститься стільки ж каротину, скільки у 5 кг моркви. Людині, яка не звикла до такої кількості вітаміну, може стати зле.

Гіркий шоколад з натурального какао стимулює вироблення ендорфінів. А спокійна та щаслива людина рідше тягнеться до цигарки, ніж занепокоєна та знервована.

Насіння, горіхи, льодяники будуть сприяти відвиканню. Ці продукти виконують функцію заміщення. У момент, коли захочеться палити, краще полускати насіння. А ось споживання великої кількості льодяників також негативно може сказатись на здоров'ї.

Здорова їжа

Продукти вороги

Алкоголь та кофеїновмісні напої, за словами спеціалістів, є основними ворогами при спробі кинути палити. Усі, хто хоче позбутися від залежності, повинні відмовитись від їх споживання. Окрім того, не рекомендовано їсти гостре, смажене, копчене та жирне. 

Більшість шкідливих продуктів ніколи не допоможуть вам кинути палити, а тільки більше будуть затягувати у цей процес. Корисні групи продуктів позитивно впливають на оздоровлення організму в цілому та допомагають справитись з потребою у нікотині. Якщо харчуватись зеленню та овочами, кинути палити буде значно легше.

Фаст-фуд

А про всі мінуси звички їсти перед екраном читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/usi-minusy-zvychky-yisty-pered-ekranom.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.