Яким має бути правильний сніданок

Уже не раз ми говорили, а ви чули, що сніданок — найважливіший прийом їжі протягом доби. Давайте дізнаємось думку спеціалістів, чи так це насправді і яким сніданок повинен бути.

Цілий ряд досліджень показує, що людям, котрі снідають, котролювати свою вагу набагато простіше, ніж тим, хто пропускає ранковий прийом їжі. Сніданок повинен становити 25% від усієї добової кількості їжі.

Кожний організм є індивідуальним, втім багато хто сходиться на думці, що ідеальний сніданок — білковий. Порівняно з іншими компонентами їжі (білки, жири, вуглеводи), білки містять менше енергії. 1 г жиру — 9 калорій, 1 г білка — 4 калорії. Наш організм навчений накопичувати “про запас”, зокрема жири. Він також здатний накопичити вуглеводи, у менших кількостях. А ось білок організм накопичити не здатний.

Сніданок

Білок є вкрай важливим, адже саме з нього в організмі складається практично все. Не тільки мязи та серце, а й гормони, травні фермент, клітини імунної системи. До ранку цей запас вичерпується, оскільки вночі білок витрачається на відновлення “поломок”, які відбулися протягом дня. Якщо немає постійного поповнення, концентрація його компонентів, амінокислот, падає, і замість росту мязів, відбувається руйнування.

Найбільш якісний білок міститься у яйцях і кисломолочних продуктах, якщо казати про продукти тваринного походженння. З рослинного походження — соєвий протеїн, соєві продукти. Для людей, які намагаються знизити вагу, голод — найбільша перешкода на шляху. Вони звикли до ситості. А білкова їжа забезпечує відчуттям ситості на тривалий час.

Яєчня

Для економії часу люди часто вибирають готові сніданки. Більшість варіантів (наприклад, мюслі і пластівці), це оброблені легкі вуглеводи, які містять немало солі та цукру. На практиці таке харчування може мати неоднозначні наслідки. До пластівців зазвичай додають молоко або сік, у яких також є вуглеводи. Якщо після прийому їжі організм не витратить отриману енергію, такий обєм буде надмірним.

Від цукру, який надходить в організм, відбувається дуже швидке відчуття насичення. Глюкоза потрібна для підживленя мозку, але якщо людина не займається спортом, організм буде накопичувати надлишок у вигляді жиру. Виходить, що з одного боку, утворився жир, а з іншого — рівень цукру знизився через якийсь час. І людина знову відчуває голод.

Гранола

Кожної години наш організм витрачає близько 100 калорій на підтримання життєдіяльності. У момент повноцінного сну також йже витрата енергії, Але це не значить, що для позбавлення від зайвої ваги потрібно спати якомога довше. Ідеальна кількість: не менше 6 годин і не більше 9. Інакше підвищується ймовірність таких генетичних проблем, як цукровий діабет та ожиріння. 

Багато хто пропускає сніданок через ранкові тренування, і думає, що таким чином вони позбудуться від накопиченого жиру. Але якщо не забезпечити організм необхідною енергією, він буде витрачати ресурси не зі складних вуглеводів, а, у результаті, з білків. Зазвичай ща декілька годин до тренування рекомендується давати організму складні вуглеводи. За 40-45 хвилин — легкі вуглеводи. Саме ця енергія буде витрачена від час тренування.

Злакові кільця

А що приготувати на сніданок за 15 хвилин читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/shcho-prygotuvaty-na-snidanok-za-15-hvylyn.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.