Їстівні квіти допоможуть у боротьбі з раком

Споживання у їжу ряду їстівних квітів, які можна вирощувати на дачі, допомагає уникнути раку. Результати дослідження опубліковані у журналі Journal of Food Science від американського Інституту харчових технологій. 

Їстівні квіти усе частіше починають використовувати у своїх стравах європейські кухарі, а в Китаї їх додавали у їжу протягом тисячоліть. Істівні квіти містять велику кількість фенольних смол — речовин, у яких вченим вже вдалося виявити протизапальну активність і які можуть зменшити ризик розвитку серцевих та ряду онкологічних захворювань.

Дієтологи пропонують використовувати їх як добавку до їжі — як компонент соусу, окремий інгредієнт у рецепті або просто аналогічно до кропу та петрушки. Для споживання у їжі підходять, наприклад, лаванда, троянда, ромашка, васильки, мати-й-мачуха та деякі інші види квітів. Але потрібно не забувати, що їсти слід тільки ті квіти, у походженні яких ви впевнені — наприклад, власноруч вирощені на своїй земельній ділянці без використання шкідливих для здоров'я людини добрив.

Їстівні квіти

Більше про їстівні квіти читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yistivna-krasa-naysmachnishi-kvity.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.