Залежність від шоколаду - не міф

Залежність від шоколаду — це не просто міф, який прийнято лякати любителів солодощів, а реальне явище — впевнені вчені, які довели психологічну залежність від шоколаду у людей. Він, як виявилось, здатен викликати певну наркотичну прив'язаність, нічим не менш виражену, ніж, наприклад, від цигарок або алкоголю.

Шоколад

Є курці, є алкоголіки, а є солодкоїжки. З точки зору механізмів психологічної прив'язаності усі вони приблизно еквівалентні”, — кажуть дослідники, які довели існування залежності від шоколаду.

Дитина у шоколаді

Вчені підтверджують свої слова результатами експериментального дослідження, у ході якого вони вимірювали показники мозкової активності людей, що зазнають залежності від шоколаду, алкоголю або цигарок. І знайдені особливості виявились дуже схожими. Окрім того, аналізи біологічного матеріалу залежних людей показують, що організм реагує на шоколад так само, як і на інші речовини, які викликають залежність — сплеском серотоніну. 

Справа може бути у самих какао-бобах, які слугують сировиною у процесі виготовлення шоколаду. Какао-боби містять деяку кількість анандаміду — хімічної сполуки, дія котрої нагадує ефект від опіатів.

Шоколадні цукерки

Про незвичайні смаки шоколаду розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/shokolad-z-nezvychaynym-smakom.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.