Які продукти слід завжди мати на кухні, щоб здоровіше харчуватися

Намагатися дотримуватися визначеного плану схуднення може бути непросто, якщо постійно зосереджуватися на тому, що не можна їсти або чого слід уникати. Кожна дієта має свої цілі та особливості, але у будь-якому випадку краще звернути увагу на продукти, якими можна посмакувати і які забезпечать організм клітковиною, білками, антиоксидантами та вітамінами.

Для того, щоб уникнути спокуси з’їсти щось шкідливе, слід потурбуватися про те, щоб на кухні завжди були кілька продуктів, які будуть частиною здорового раціону. Наявність корисних продуктів під рукою значно зменшує ймовірність того, що рука потягнеться до схованого печива чи телефону, щоб замовити піцу.

Давайте дізнаємося про те, які продукти на думку дієтологів завжди слід мати на кухні, щоб забезпечити здорову дієту.

Приготування їжі

Лохина

Одні з найкращих плодів, запаси яких у холодильнику слід регулярно поповнювати — упаковка смачної, багатої на антиоксиданти лохини.

Ці ягоди є ситними та універсальними. Лохина — низькокалорійний продукт, який багатий на клітковину, тож забезпечує ситість після споживання. Ягоди можна їсти просто як корисний снек, додати до йогурту чи каші, заморозити і насолоджуватися замість льодяників, чи розігріти у мікрохвильовці, щоб отримати корисний соус.

Можна також одразу купити пакет замороженої лохини — вона довго зберігається і не втрачає своєї користі.

Лохина

Вівсянка

Наявність у кухонній шафі вівсяних пластівців чи вівсянки стане у нагоді зранку, коли потрібно підживити організм клітковиною. Зокрема, тому, що збільшення споживання харчових волокон підвищує ефективність схуднення.

Вівсяна каша — здоровий та ситний варіант сніданку, який досить просто та швидко готується. Можна приготувати її на воді чи молоці, а також додати фрукти, ягоди та горіхи, щоб отримати більше смаку та ситості.

Вівсянка

Волоські горіхи

Горіхи добре насичують завдяки поєднанню білка, клітковини та корисних жирів. Додавання до раціону продуктів, які забезпечують ситість і задоволення допомагає не переїдати і тримати вагу під контролем.

Волоські горіхи зокрема містять дуже високі концентрації омега-3 жирних кислот, які не лише сприяють схудненню, а й допомагають покращити здоров’я серця, якщо замінити ними нездорові жири.

Волоський горіх

Заморожені овочі

Заморожені овочі — продукт, який можна придбати про запас і не переживати, щоб встигнути з’їсти до того, які зіпсується.

Звісно, у сезон можна купувати побільше свіжих овочів, але якщо ви не маєте достатньо часу на купівлю і приготування, завжди можна кинути у морозилку пару пакетів заморожених овочів, а потім додавати їх до швидкого сніданку, обіду, вечері чи перекусу.

Овочі містять багато клітковини та антиоксидантів і мало калорій, позаяк є невід’ємною частиною здорової дієти. А заморожені овочі є гарним варіантом, оскільки майже не втрачають свої корисні властивості під час швидкого заморожування, а потім є доступними цілий рік.

Заморожені овочі

Лосось

Морепродукти, незалежно від того, свіжі чи заморожені, є дуже корисними.

Лосось містить багато омега-3 жирних кислот і білка, які насичують організм без зайвих калорій. Додавання лосося чи іншої жирної риби до раціону принаймні двічі на тиждень, особливо замість червоного м’яса, допомагає підтримувати здорову вагу, а також забезпечити збалансований раціон.

Лосось



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.