Шоколадні цукерки до дня закоханих своїми руками

Екстра шоколадні трюфелі

Цей рецепт є класичним уособленням чорних, надзвичайно шоколадних, аж до гіркоти, трюфелів. Використання темного шоколаду із високим вмістом какао-бобів робить шоколадний смак більш насиченим та яскравим. А обвалювання трюфелів у какао-порошку якомога краще підкреслює цю насиченість шоколаду.

Якщо ж ви не готові до супер-шоколадного смаку та аромату, то можна замінити 72% шоколад на 61%. А обваляти трюфелі можна у суміші какао-порошку та цукрової пудри, що також трохи пом'якшить насиченість шоколаду.

Інгредієнти на 30 трюфелів

  • Екстра чорний шоколад 72%, подрібнений на шматочки — 119 г.

  • Жирні вершки — 1/2 склянки.

  • Кукурудзяний сироп (можна замінити звичайним цукровим сиропом) — 2 ч.л.

  • Вершкове масло, розм'якшене — 1 ст.л.

Інгредієнти для покриття трюфелів

  • Какао-порошок — 266 г. 

  • Чорний шоколад 61%, розтоплений — 453 г.

 

Технологія приготування

Викладіть подрібнений шоколад у миску середнього розміру. Відкладіть у бік. Змішайте вершки, кукурудзяний або цукровий сироп у невеликій каструлі з товстим дном. Варіть суміш на середньому вогні, постійно помішуючи. Як тільки суміш почне закипати, зніміть з вогню та залийте нею шоколад. Залиште на 2 хвилини. Ретельно перемішайте, щоб шоколад повністю розтопився. Коли суміш охолоне до температури 35 градусів (для перевірки використовуйте кухонний термометр), додайте масло і ще раз добре перемішайте. Залиште суміш на 45-60 хвилин, поки вона не загусне. Застеліть деко пергаментним папером. За допомогою кондитерського мішка або ложки викладайте суміш для трюфелів на деко невеличкими порціями (краплями). Залиште на ніч при кімнатній температурі, щоб заготовки для цукерок трохи підсохли. Після чого надайте трюфелям кулястої форми за допомогою власних рук.

Приготування трюфелів

Щоб покрити цукерки, приготуйте дві посудини: одну із розтопленим 61% шоколадом, іншу — з какао-порошком. По черзі макайте трюфелі споч трюфелі атку у розтоплений шоколад, а потім обвалюйте у какао. Залишайте трюфелі у посудині з какао-порошком, поки шоколад не застигне.

Трюфелі

Ніжні ванільні цукерки з білого шоколаду

Ніжні ванільні цукерки з білого шоколаду мають надзвичайно солодкий і вершковий смак та аромат. 

Знайти хороші і свіжі ванільні боби може бути досить важким завданням. Звертайте увагу на пухкі і м'які боби — такі будуть містити найбільш ароматне насіння, і намагайтесь уникати сухих та ламких. Якщо ж ви не можете знайти якісні ванільні боби, то краще використати чистий ванільний екстракт.

Інгредієнти на 28 цукерок

Інгредієнти для шоколадної оболонки

  • Білий шоколад 29%, розтоплений — 906 г.

Інгредієнти для ванільної маси

  • Насіння бобів ванілі (відкрити боби та зіскребти насіння ножем) — 2 шт.

  • Вершкове масло, розм'якшене — 1,5 ст.л. (21 г).

  • Білий шоколад 29%, подрібнений на шматки — 182 г.

  • Жирні вершки — 1/3 чашки (77 г).

Інгредієнти для нижнього шару (основи) цукерок

  • Білий шоколад 29%, розтоплений — 224 г.

Технологія приготування

Готуємо форму для цукерок із шоколадними оболонками. Для цього візьміть форму для льоду. Використовуючи черпак заповніть її розтопленим білим шоколадом. Після цього переверніть форму над посудиною, щоб зайвий шоколад стік, а залишилась лише його частина на стінках форми.

Створення оболонки для цукерок

Приступаємо до приготування ванільної маси. Подрібнений шоколад викладіть у миску середнього розміру. Відставте у бік. У невеликій каструлі з товстим дном змішайте вершки та ваніль. Варіть суміш на середньому вогні. Коли суміш почне кипіти, зніміть каструлю з вогню та накрийте кришкою. Залишіть на 15 хвилин. Поверніть суміш на вогонь та знов доведіть до кипіння. Після чого залийте сумішшю шоколад через сито (щоб прибрати насіння ванілі. Залиште на 2 хвилини. Перемішайте, щоб весь шоколад розтопився і усі інгредієнти змішалися. Дайте суміші вистигнути до 35 градусів (для перевірки використовуйте кухонний термометр). Після чого додайте масло і ще раз добре перемішайте. За допомогою кондитерського мішка або ложки викладіть суміш у підготовану форму з оболонками, так щоб заповнити кожну з них на 3/4. Залишіть цукерки на ніч при кімнатній температурі, щоб вони застигли.

Щоб закінчити приготування цукерок і сформувати їх основу робимо наступне. Вилийте у форму розтоплений білий шоколад, рівномірно розподіліть по всій площині за допомогою шпателя або ложки. Залишки шоколаду заберіть назад у миску. Покладіть форму з цукерками у холодильник на 10-15 хвилин щоб шоколад застиг. Після чого перегорніть форму і витягніть цукерки.

Приготування ванільних цукерок

Полунично-шоколадні цукерки з бальзамічним оцтом

Пікантний смак бальзамічного оцту протидіє солодкавості полуниці, створюючи при цьому незабутні враження. Насправді під час того, як ви будете їсти цукерку ви відчуватимете в основному смак полуниці, але післясмак та аромат бальзамічного оцту не змусить себе чекати. Також, якщо вам сподобається таке поєднання, ви можете спробувати його і в інших десертах. Наприклад, поріжте декілька полуниць до морозива, посипте невеликою кількістю цукру та полийте бальзамічним оцтом за смаком.

Інгредієнти на 42 цукерки

Інгредієнти для полуничного пюре

  • Свіжа або заморожена полуниця — 453 г.

  • Цукрова пудра — 7 ст.л. (42 г).

Інгредієнти для полуничного желе

  • Полуничне пюре — 9 ст.л. (140 г).

  • Цукор-пісок — 1/2 чашки (119 г).

  • Пектин — 2 ст.л. (14 г).

Інгредієнти для бальзамічної помадки

  • Білий шоколад 31%, подрібнений на шматки — 63 г.

  • Вершки — 2,5 ст.л. (35 г).

  • Кукурудзяний (або цукровий) сироп — 1 ч.л. (7 г).

  • Бальзамічний оцет — 1/4 чашки (49 г).

  • Цукор-пісок — 1 ст.л. (14 г).

  • Какао-масло, розтоплене і охолоджене до температури 32 градуси — 7 г.

  • Вершкове масло, розм'якшене — 1,5 ч.л. (7 г).

Інгредієнти для нижнього шару (основи) цукерок

  • Чорний шоколад 64%, розтоплений — 147 г.

Інгредієнти для глазурі

  • Чорний шоколад 64%, розтоплений — 906 г.

Технологія приготування

Щоб приготувати полуничне пюре, збийте полуницю із цукром у блендері до однорідної консистенції. Процідіть через сито у окрему посудину. Покладіть у холодильник до використання.

Далі готуємо полуничне желе. Помістіть полуничне пюре та половину цукру у невелику каструлю з товстим дном. Іншу частину цукру змішайте з пектином. Нагрівайте пюре з цукром на середньому вогні, постійно помішуючи. Коли суміш закипить, додайте до неї пектин з цукром. Продовжуйте ретельно перемішувати, поки суміш не закипить вдруге. Варіть ще 2 хвилини та зніміть з вогню. Вилийте суміш у  квадратну форму, застелену харчовою плівкою. Рівномірно розподіліть пюре по усій площині. Покладіть форму на 20 хвилин у холодильник, після чого витягніть і залишіть при кімнатній температурі.

Приступаємо до приготування бальзамічної помадки. Помістіть шоколад у миску середнього розміру та відкладіть. Змішайте вершки, кукурудзяний або цукровий сироп, бальзамічний оцет та цукор у маленькій каструлі з товстим дном. Варіть на середньому вогні, постійно помішуючи. Коли суміш закипить, залийте нею шоколад. Дайте настоятись протягом 2 хвилин та перемішайте, щоб шоколад розтопився і усі інгредієнти з'єдналися. Охолодіть суміш до 35 градусів (для перевірки використовуйте кухонний термометр). Після чого додайте вершкове і какао масло. Вилийте суміш у форму на шар з фруктового желе. Розрівняйте суміш по усій площині за допомогою шпателя або ложки. Помістіть форму у морозилку на 1 годину.

Перші етапи приготування полунично-шоколадних цукерок

Приготуйте нижній шар (основу) для цукерок. Витягніть з форми заготовку для наших цукерок разом із харчовою плівкою. Обережно перекладіть на деко, застелене пергаментним папером. Розтопіть шоколад. Нанесіть тонкий шар розтопленого шоколаду на заготовку, після чого помістіть у морозилку на 1 годину.

Приготування основи для полунично-шоколадних цукерок

Після цього приступаємо до нарізання наших цукерок. Вийміть заготовку з морозилки, перегорніть її на дошку вистелену пергаментним папером. У результаті шоколадний шар має опинитись знизу. Приберіть харчову плівку. Використовуючи гострий ніж розріжте масу на однакові квадрати. Викладіть цукерки на деко застелене пергаментним папером та залишіть на ніч.

Нарізання цукерок

Щоб завершити приготування цукерок, підготуйте велику посудину з розтопленим шоколадом. По черзі занурюйте цукерки у розтоплений шоколад та викладайте на деко застелене пергаментним папером. Залишіть до повного застигання шоколаду

Завершальний етап приготування полунично-шоколадних цукерок

Матеріал для статті взято з книги “Making Fine Chocolates” Andrew Garrison Shotts.

 

Що ще приготувати на день закоханих читайте тут - http://harchi.info/articles/shcho-prygotuvaty-na-den-svyatogo-valentyna.

А про історію та продукти-символи свята розкаже стаття - http://harchi.info/articles/produkty-symvoly-dnya-svyatogo-valentyna.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.