Чому ми набираємо зайву вагу восени

Навіть якщо ви любите осінь, потрібно визнати, це дивна пора. Дні стали коротшими і холоднішими, фруктів менше. Наш організм відчуває від таких змін стрес і непомітно для нас починає накопичувати зайву вагу.

До вашої уваги декілька особливостей осені, які можуть привести до зростання показника на вагах.

Гарбузовий пиріг

Підвищений рівень стресу

Літо закінчилося, а з ним прийшло відчуття, яке психологи називають “відчуття повернення у школу”. У цю пору року зазвичай багато зустрічей, заходів, дедлайнів, поїздок у школу (якщо у вас є діти) і так далі. Інакше кажучи, стрес, який відчуває наш організм з настанням холодів та авітамінозу, посилюється. Згідно з дослідженням, опублікованим в Журналі молекулярної біохімії, саме восени ми частіше всього переїдаємо та вибираємо менш здорову їжу, коли відчуваємо стрес.

Як знизити рівень стресу

Спорт, прогулянки знижують рівень гормону стресу кортизолу, так як і медитації або дихальні практики.

Крем-суп

Більш прохолодна погода

У холодний час року ми більше спимо, що загалом добре для нашого здоров’я, але й загальна активність знижується. Бажання займатися спортом на відкритому повітрі у сиру погоду з’являється не у всіх. На жаль, зниження рівня активності значить, що ми спалюємо менше калорій.

Як залишатися активним у холодні місяці

“Якщо ви прихильник фізичних вправ на відкритому повітрі, подумайте про правильний одяг, - каже доктор медичних наук. - Якщо аутдор не для вас, переходьте на заняття онлайн з тренером. Багато спортивних клубів пропонують віртуальні заняття. Або скористайтесь одним з безлічі спортивних додатків, які пропонують різноманітні тренування”.

Печена солодка картопля

Потяг до комфортної їжі

Осінь - пора гарбузового лате, пончиків з кленовим сиропом, глінтвейну, ароматних супів і теплого м’ясного рагу. Додайте до нього той факт, що ми знову витягли свої затишні светри великого розміру і постійно їмо солодке, щоб впоратися з осінньою нудьгою.

Як насолоджуватися улюбленою їжею восени без шкоди для здоров’я

Порада - помірність у всьому - працює цілий рік, незалежно від сезону. Спробуйте їсти більше овочів - додавайте у пасту цукіні, їжте салат і зелень кожного дня. Ще одна хитрість: зменшити розмір порцій. Як показує дослідження 2020 року, опубліковане у Міжнародному журналі харчової поведінки та фізичної активності, добровольці набирали менше калорій, коли їх тарілки та порції були меншими за звичайні.

Пиріг з яблуками

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.