Десерт для герцога - праліне

Смак праліне насичений, із ароматом смаженого горіху та паленого цукру, який чудово поєднується із гірким шоколадом. Що це за десерт, назва якого відома багатьом — читаємо далі.

Цукерки праліне

Що таке праліне

Як розповідає легенда. У 1671 році помічник шеф-кухаря герцога Дю Плессі-Праліна впустив мигдаль на підлогу (згідно із іншою версією мигдаль не впускали), а розлючений шеф у гніві вилив на горіхи киплячий цукор. А коли після сварки кухарі виявили, що герцогу немає чого подати на десерт, вирішили почастувати його таким зацукрованим мигдалем — який, на диво, прийшовся герцогові до смаку. А остання частина імені господаря і дала ім'я десерту.

Мигдалеве праліне

Спочатку праліне називали цілий мигдаль, що застиг у карамелі. Пізніше, горіх почали молоти, а така суміш — використовуватись як начинка у пирогах або тортах. Ще пізніше, до мигдалю почали додавати шматочки шоколаду. А згодом праліне перетворилось в улюблений та відомий нам десерт — цукерки із начинкою із мигдалевої крихти із карамеллю, покриті шоколадом.

Зараз для начинки використовують не тільки мигдаль, а й фундук, горіх пекан, фісташки і, навіть, арахіс (який може здивувати будь-якого європейця, який впевнений що праліне — неодмінно мигдаль).

Цукерки праліне

Домашні цукерки праліне

Якщо ви вирішили почастуватися десертом, то у нагоді вам стане швидкий рецепт домашнього праліне, який є кориснішим, ніж із цукровим сиропом.

Інгредієнти

  • Горіхи (мигдаль або грецькі) — 200 г.

  • Мед — 80 г.

  • Чорний шоколад — 160 г.

Домашні праліне

Технологія приготування

Подрібніть горіхи ножем (або у блендері, але крупно), змішайте із медом. Із отриманої маси сформуйте цукерки. Шоколад розтопіть на водяній бані, облийте гріхові кульки (чи не кульки), викладіть на пергамент та залишіть у холодильнику, поки праліне не застигнуть.

Домашні праліне



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.