Фільми про їжу та гастрономію - частина 3

Шоколад”

Фільм знятий за мотивами роману Джоанн Харріс “Шоколад”. “Не варто ховатися від позитивної енергії, вона навколо нас, варто тільки трохи зробити крок їй назустріч — надкусити шоколадну цукерку — і вона увірветься у вашу душу і заллє її потоками теплої, духмяної патоки”. Фільм — чарівна історія, розказана Джонні Деппом та Жюльєтт Бінош, яка відвідувала шоколадний магазин у Парижі, щоб дізнатися, як робляться шоколадні цукерки.

“Шоколад”

Рататуй”

Картина з найвищим рейтингом у списку, яка отримала усі відомі премії у 2008, як Кращий анімаційний фільм. Історія маленької, але амбіційної криси Ремі, який мріє стати кухарем. Цікаво, що під час створення “Рататую” аніматори Pixar працювали разом із шеф-кухарем Томасом Келлером.

“Рататуй”

Прості складнощі”

Блискуча гра Меріл Стріп та Алека Болдуіна, а ще три номінації на Золотий Глобус. “Прості складнощі” — більше фільм про життя та стосунки, ніж про кулінарію. Але пекарня головної героїні — її робота і пристрасть. Окрім того, у ній відбувається частина подій картини (розлучення, новий роман і перші побачення), а сцена спільного випікання круасанів — одна із найромантичніших.

“Прості складнощі”

Удар пляшкою”

Фільм заснований на реальних подіях. У 1976 році невелика американська виноробня вчинила фурор на конкурсі вин у Франції. Історичні події, які дали всесвітню популярність винам Каліфорнії.

“Удар пляшкою”

Хороший рік”

Фільм знятий за мотивами роману Пітера Мейла “Хороший рік”. Історія успішного біржового брокера, якому і спадок дістається виноробня у Провансі. Романтична і дуже гарна історія з неперевершеними акторами. За словами режисера і продюсера Рідлі Скотта усі сцени у Франції були зняті не далі, ніж у 8 хвилинах їзди від його дому у Провансі, у якому він періодично живе уже протягом 15 років.

“Хороший рік”

Жінка зверху”

Історія бразильянки Ізабелли Олівейри (Пенелопа Крус), яка після зради чоловіка кидає все і вирушає у Сан-Франциско, щоб розпочати життя з нового листа. Кулінарний бонус: гастрономія — головна пристрасть у її житті. Дещо театральний, але дуже мальовничий і легкий фільм для покращення настрою.

“Жінка зверху”

Їж, молись, кохай”

Мелодрама 2010 року, що отримала номінацію на премію Сан-Себастьян. Фільм знятий за мотивами роману Елізабет Гілберт “Eat, Pray, Love”, випущеного у 2006 році. Головна героїня одного разу розуміє, що живе не тим життям, яким хотіла б, і вирушає у мандрівку без часу. Кулінарна у фільмі лише перша частина — Італія. Там героїня Джулії Робертс гуляє вуличками Риму, їсть, п'є вино, поправляється — усе, що роблять приїжджі в Італію. Гарно, душевно і дуже легко.

“Їж, молись, кохай”

1001 рецепт закоханого кулінара”

Фільм про гастрономію у переломні роки в Грузії, приправлений французьким шармом. На фоні політичних та життєвих подій — кохання. До країни, дівчини, кулінарії, вина.

“1001 рецепт закоханого кулінара”

Як вода для шоколаду”

Історія молодшої доньки у сім'ї — Тіти, життя якої перетворилось у пекло у власному домі. Як покоївка, прислужуючи рідним і терплячи приниження, вона не втрачає єдиного — пристрасті до готування. Про те, що шлях до серця чоловіка лежить через шлунок — ще раз, словами мексиканської драми.

“Як вода для шоколаду”

Продовження читайте у статтях - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/filmy-pro-yizhu-ta-gastronomiyu-chastyna-1 і http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/filmy-pro-yizhu-ta-gastronomiyu-chastyna-2.

Також читайте про те, як ідбувається фотозйомка їжі - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/nelegka-pracya-fud-stylista-pidvodni-kameni.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.