Формула ідеальної піци

Спеціалісти з Оклендського університету (Австралія) визначили, які сири краще всього використовувати для приготування піци, щоб сирна скоринка була золотистою, смачною та у потрібній мірі тягучою.

Вчені спостерігали, як плавляться 7 різних сирів: моцарела, чеддер, колбі, едам, емменталь, грюйер та проволоне. У якості головний критеріїв для оцінки були вибрані текстура, колір та наявність бульбашок.

Дослідження показало, що мала еластичність чеддера, колбі та едаму заважають виникненню бульбашок. А велика кількість жиру не дає грюйеру, проволоне і зокрема емменталю набути золотистого кольору процесі приготування. Ці сири вчені рекомендують поєднувати з моцарелою, яка легко утворює бульбашки: це дозволить отримати не дуже коричневу скоринку із достатньою кількістю бульбашок. Позаяк, ідеальним, на думку вчених, буде поєднання, наприклад, моцарели з чеддером. 

Раніше доктор Ченг із Шелффідського університету (Великобританія) розробила комп'ютерну модель правильного співвідношення тіста у піці з різноманітними наповнювачами. За її словами, у ідеальній маленькій піці наповнювачів повинно бути багато і розташовані вони повинні бути більш щільно. Тоді як у великій піці шматочки м'яса, овочів, сирів, тощо краще розташовувати рівномірно, на достатній відстані один від одного. У результаті, згідно із формулою доктора Ченг, на шматку піци радіусом 28 см повинно бути на 10% більше “начинки”, ніж на шматку піци радіусом 36 см.

Сирна піца

Про корисні властивості піци читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/korysni-vlastyvosti-picy.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.