Фрукти та овочі у раціоні для щастя

Кожна порція фруктів та овочів, з'їдена за день, дозволяє відчути себе трохи щасливішим — про це заявили вчені з Уорікського університету (Великобританія) та Квінслендського університету (Австралія). Вони відмітили, що найщасливіші люди з'їдають до 8 порцій фруктів та овочів на добу.

Команда британських та австралійських вчених провела масштабне дослідження за участі 12 тисяч добровольців. Це одна з перших масштабних спроб вияснити, як харчування впливає на психологічне благополуччя людини. Тоді як зазвичай вчених більше цікавить вплив дієти на здоров'я, зокрема на рівень серцево-судинних захворювань.

Фрукти та овочі

Учасники дослідження вели щоденники харчування, а також робити відмітки про свій емоційний стан. Окрім харчування, автори дослідження враховували рівень доходу та інші особисті обставини добровольців. Спостереження проводились протягом 2 років, і автори дослідження виявили суттєвий позитивний ефект для психологічного стану досліджуваних, пов'язані з введенням у раціон фруктів та овочів. Зокрема, люди, які збільшили споживання фруктів та овочів до 8 порцій на добу, відчувають емоції, які прирівнюються до задоволення від влаштування на хорошу роботу.

Смайл з помідорів і банану

Вчені вважають, що позитивний ефект на емоційний стан людини пов'язаний з каротиноїдами, які містяться у фруктах та овочах. Однак поки це лише гіпотеза, яка потребує перевірки.  

На думку вчених, споживання у їжу фруктів та овочів покращує емоційний стан набагато швидше, ніж стане помітним позитивний ефект для здоров'я. Саме це може стати ще одним переконливим фактом, окрім очевидної користі для здоров'я, на користь збільшення у раціоні кількості фруктів та овочів.

Хлопець посміхається

А про те, що міститься у щасливому меню для аеропорту, читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/shchaslyve-menyu-v-aeroporti.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.