Горіхи допомагають знизити ризик серцево-судинних захворювань

Є смачний і корисний продукт, який має здатність запобігти старінню, зменшує запалення і сприяє схудненню. Ні, це не якийсь там суперфуд з далеких країн. Це — звичайні горіхи. Чудовий варіант, якщо ви шукаєте спосіб швидко перекусити або додати більше смаку та хрускоту до страв.

Нове дослідження показало, що горіхи можуть зменшити фактори ризику, пов’язані з хворобами серця і збільшити кількість серотоніну в організмі.

Горіхи у банках

У дослідженні, опублікованому в Nutrients, використовувалися дані, які свідчать про те, що споживання 40 г горіхів щодня — волоський, мигдаль, кеш’ю, фундук, макадамія, пекан, кедровий, фісташки та бразильський горіх — замість печива, привело до схуднення та зменшення апетиту, а також зниження артеріального тиску та частоти серцевих скорочень. Вважається, що основною причиною є триптофан — амінокислота, що міститься у горіхах. Вона метаболізується, коли потрапляє у кишківник, в результаті чого утворюються біоактивні метаболіти, які допомагають імунній регуляції організму, пов’язаній з ризиком серцевих захворювань.

У ході ще одного дослідження вчені хотіли з’ясувати, чи впливає споживання горіхів як частини низькокалорійної дієти на кишківник і на кількість метаболітів триптофану. Зазначаючи, що справді був позитивний результат щодо метаболітів триптофану, провідний дослідник прокоментував, що регулярне споживання горіхів протягом тривалого часу може допомогти знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Вчені виявили деякі нові зв’язки між метаболітами триптофану та артеріальним тиском, частотою серцевих скорочень, відчуттям ситості у осіб з зайвою вагою чи ожирінням. Це свідчить про ширший вплив метаболізму триптофану на загальний стан здоров’я, зокрема здоров’я серця та судин.

Глазуровані горіхи

Ще одне дослідження показало, що рівень серотоніну у крові підвищився на 60,9% після 12 тижнів споживання горіхів і на 82,2% до 24-го тижня. Вчені сказали, що це перший раз, коли вони бачать, що споживання горіхів впливає на рівень серотоніну в організмі. Хоч і необхідні додаткові дослідження, це відкриття є важливим, оскільки серотонін має вагомий вплив на настрій та загальне психічне здоров’я.

Окрім того, що горіхи є джерелом корисних жирів і клітковини, споживання горіхів може допомогти зменшити агрегацію тромбоцитів. Це означає меншу схильність до утворення тромбів — однієї з основних причин серцевих захворювань, серцевого нападу та інсульту. А те, що споживання горіхів пов’язане з підвищенням рівня серотоніну, робить їх ефективним способом покращити настрій природним шляхом.

Горіхи

Для більшості людей додавання горіхів до раціону забезпечить безліч переваг для здоров’я, причому волоські горіхи та фундук зазвичай приносять найбільшу користь.

Звісно, людям, які мають алергію на горіхи, краще відмовитись від споживання продукту незалежно від потенційних переваг, оскільки це може бути небезпечно. Натомість краще зосередитися на інших джерелах поживних речовин, наприклад, авокадо та насінні соняшника.

Горіхи пекан



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.