Наймасштабніші гастрономічні фестивалі світу

Фестивалі їжі, що проводяться у різних країнах світу, збирають тисячі туристів, що бажають спробувати гастрономічні вишуканості та дізнатись таємниці їх приготування. Кращі шеф-кухарі, як правило, вважають за честь стати учасниками таких заходів та представити гостям свої творіння. Якщо ви хочете, щоб ваша відпустка пройшла не просто добре, а відмінно, то варто дізнатися, у яких країнах, містах, в який саме час у світі відбуваються наймасштабніші та найсмачніші гастрономічні фестивалі.

St. Moritz Gourmet Festival

Незважаючи на те, що цей фестиваль їжі проводиться взимку, атмосфера на ньому надзвичайно тепла та легка. На захід запрошуються мішленівські кухарі, які залюбки діляться своїми знаннями та завжди готові відповісти на будь-яке питання від найбільш допитливих. Гастрономічний фестиваль проходить у останній тиждень січня у Санкт-Моріці, Швейцарія.

St. Moritz Gourmet Festival

Bocuse d'Or

Це не просто фестиваль їжі, а й престижний міжнародний конкурс високої кухні, який проводиться раз у два роки, починаючи з 1987 року. У цьому змаганні приймають участь кращі кухарі зі всіх куточків планети. Протягом 1,5 років у 63 країнах світу відбираються 24 людини для участі у конкурсі. Основною метою учасників “Bocuse d'Or” є приготування однієї рибної та однієї м'ясної страви за 5 годин. Переможець отримує статуетку та звання кращого кухаря 5 континентів на 2 роки. Проводиться гастрономічний фестиваль у січні у Ліоні, Франція.

Bocuse d'Or

Gourmet Abu Dhabi

Мабуть, найбільш інтерактивний гастрономічний фестиваль із усіх представлених. Різноманіття майстер-класів метрів кулінарії, інтерактивні кулінарні шоу, зустрічі із запрошеними зірками, сніданки, обіди та вечері — усе це очікує на гостей свята протягом двох тижнів. Проходить фестиваль їжі у лютому у Абу-Дабі, ОАЕ.

Gourmet Abu Dhabi

World Gourmet Summit

Гастрономічний фестиваль проходить щорічно протягом 17 років, а організував його відомий шеф-кухар, видавець та ресторанний критик Пітер Кніпп. Найвідоміші кухарі зі всього світу, сомельє та спеціалісти ресторанного бізнесу — учасники цієї яскравої події. Усіх, хто любить високу кулінарію, цей фестиваль їжі порадує справжніми шедеврами кухарського мистецтва. Проходить у квітні у Сингапурі.

World Gourmet Summit

Taste of Chicago

Це літній інтернаціональний фестиваль їжі, що вважається найбільшою кулінарною подією на Середньому Заході. Він проходить протягом 5 днів. За цей недовгий час у Чикаго збираються тисячі любителів смачної їжі. Учасники події — представники ресторанного бізнесу Чикаго, Нью-Йорку, Лос-Анджелесу та інших міст. Проходить гастрономічний фестиваль у липні у Чикаго, США.

Taste of Chicago

Menton Lemon Festival

Цитрусовий фестиваль, головними героями якого є лимони. Попри досить незвичайну та вузьку тематику, цей гастрономічний фестиваль приваблює гостей зі всієї планети. Усі відвідувачі пробують та оцінюють нові сорти лимонів, а також дегустують напої та солодощі, приготовані із “головного короля” свята. Проходить такий фестиваль у кінці лютого — на початку березня у Ментоні, Франція.

Menton Lemon Festival

Flemish Food Fest

Цей гастрономічний фестиваль є одним із найбільш неординарних, адже проходить він у формі звичайного пікніку. Тільки їжу на нього приносять не самі гості, а готують кращі фламандські кухарі. Початок фестивалю поклали три бельгійських шефи. Місце для свята також не досить звичайне — у закинутому складському павільйоні. Відбувається цей фестиваль їжі наприкінці липня у Генті, Бельгія.

Flemish Food Fest

M.A.D

Кулінарна феєрія, створена шеф-кухарем та власником ресторану “Noma” Рене Редзепі. Фестиваль їжі триває два тижні. Найвідоміші ресторатори, ресторанні критики, професори, художники та багато інших цікавих ораторів виступають “викладачами” на цьому святі гурманів. Відбувається фестиваль у кінці серпня у Копенгагені, Данія.

M.A.D

Gastronomika

В Іспанії цей гастрономічний фестиваль проводиться щороку, є одним із найбільших і поєднує представників міжнародної і баскської кулінарії. Ця подія створена, насамперед, для того, щоб зробити гастрономічну культуру єдиною для усіх мешканців провінції Гіпускоа, у якій знаходиться Сан-Себастьян. У рамках фестивалю їжі шеф-кухарі усіх найвідоміших місцевих ресторанів готують для своїх гостей найкращі страви. Проводиться захід у жовтні у Сан-Себастьяні, Іспанія.

Gastronomika

Festa a Vico

Попри те, що цей гастрономічний фестиваль є досить коротким і триває всього 3 дні, у його рамках проводиться дуже багато цікавих заходів. Гості свята можуть прийняти участь у пляжних дегустаціях, поспостерігати за майстер-класами по виготовленню піци та побачити виступи кухарів на вулицях міста. Проводиться фестиваль їжі у перші вихідні літа у Віко-Екуенсі, Італія.

Festa a Vico

Gelinaz!

Грандіозне кулінарне шоу, організоване об'єднанням, до якого входить понад 20 кухарів зі світовим ім'ям. Кожного року вибирається один-єдиний рецепт, із яким учасники-шефи грають та експериментують. Шоу, зазвичай, триває понад 8 годин, а кількість місць для гостей є обмеженою. Щоб дізнатися, де і коли проходить це дійство, необхідно слідкувати за цією інформацією на його офіційному сайті, оскільки постійних дати і місця немає.

Gelinaz!

Alba International White Truffle Fair 

Назву цього гастрономічного фестивалю можна перекласти як “Міжнародний фестиваль Білого Трюфелю”. Що не дивно, адже головним дегустаційним продуктом тут є білий трюфель. У рамках фестивалю гості можуть відвідати виставку гастрономічної та винної продукції із регіону П'ємонт та багато інших місцевих заходів. Проводиться дійство у жовтні в Італії.

Alba International White Truffle Fair

Також читайте про найвідоміші кулінарні школи світу - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/nayvidomishi-kulinarni-shkoly-svitu.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.