Не істина в вині - поширені помилки споживання

Культура споживання вина є настільки багатогранною, що усім є що сказати із цього приводу. Проте, як і скрізь, тут є переможці і переможені. Давайте поговоримо про помилкові думки та пережитки минулого, що стосується цього напою та нашого уявлення про нього.

Багато пляшок вина

Напівсолодкі вина

Їх звикли постійно пити ще з часів Радянського Союзу. Перша причина: тоді підтримували тільки вітчизняного виробника. Друга причина: цукор у напівсолодких винах хоч якось прикривав усі погрішності виробництва напою, чого не скажеш про сухе вино. Технологія виробництва вина у ті часи, скажімо так, була далеко недосконалою.

Проте, ця звичка ніяк не відійде у минуле і досі. Не зважаючи на те, що правильним буде, якщо ви хочете випити напівсолодкого вина — то пити той напій, ягоди для якого підсушуються на виноградній лозі. Там під впливом благородної плісняви, вони набираються природного цукру, а не промисловою хімією.

Гвинтові корки

Не лякайтесь, якщо ваше вино закрите гвинтовим корком. Виробники напою із часом дійшли до висновку, що традиційні корки більше схильні до хвороб, які вони можуть передати вину. Користь від цього — тільки естетика, і нічого більше. Тому, навіть найкрутіші австралійські, новозеландські, французькі та італійські винороби переходять на використання гвинтових корків. Із усіх інших альтернатив — пластикових, скляних, тощо — ця є найбюджетнішою. Завдяки чому пристойне вино можна придбати за менші кошти.

Корок

Дорогі вина

Хороше вино — не обов'язково коштує пів зарплати. У всіх виробників є свої бюджетні лінійки напою, які порадують приємним смаком. Звісно, не можна очікувати від таких вин чогось надзвичайного, але хороша якісь гарантована. Найкраще із невеликим бюджетом придивитися до вин Нового Світу — Чілі, Аргентини та ЮАР, а не Франції та Італії.

Моносортові вина

Чомусь прижилась думка, що вино, приготоване із декількох сортів винограду — продукт неякісний. Забуваємо про це: кожний сорт рослини володіє унікальними властивостями та характеристиками. І часто так виходить, що одному із них не вистачає щільної структури, а іншому — м'якості. Безліч нюансів. Тому винороби і змішують сорти, щоб отримати на виході напій із повним букетом.

Рожеві вина

Рожеві вина не користуються у нас особливою популярністю. Багато хто вважає, що такий напій — результат змішування червоних та білих сортів. А дехто взагалі може заявляти, що це взагалі “алкоголь для дівчат”. І дарма, адже за кордоном цінителі наповну насолоджуються рожевим вином незалежно від статі. Усе тому. Що такий напій є легким, ніжним, і ні в чому не поступається іншим. А колір такий вино має за рахунок того, що виноград пускає сік під власною вагою. Або ж рожевий відтінок утворюється внаслідок процесу настоювання мезги. Але якщо вирішили спробувати таке вино, робіть це “тут і зараз” - їх не варто зберігати довго.

Бокали із рожевим вином

Вино та їжа

Як тільки справа доходить до вечері і вибору вина, усі починають доводити, що біле краще до риби, а червоне — до м'яса. Намарне, адже існують сорти білого вина, які чудово доповнюють м'ясну кухню, і навпаки: червоні сорти розкриваються тільки у поєднанні із рибою. Не бійтесь експериментувати, адже задоволення від напою залежить не тільки від їжі, а й часу, ситуації, компанії та умов.

Осад

Осад — природне випадіння на дно танінів та фарбуючих речовин у процесі старіння вина, або обмеження використання виноробом хімічних речовин. Якщо побачили у пляшці осад — навпаки, радійте. Це вказує не те, що у ваших руках натуральний, витриманий та біологічно чистий напій, який не проходив фільтрацію. А значить, у ньому багато речовин, які насичують смак. Тільки не забудьте процідити вино перед споживанням або перелити у декантер.

Смішні етикетки

Сьогодні усе популярнішим стає клеїти на пляшки із хорошими винами смішні етикетки. Котики, жабки та мишки виглядають несерйозно. Проте, це не значить, що напій має низьку якість. Швидше за все, це просто легке та свіже вино. Краще, навпаки, остерігайтесь напоїв із гучними назвами та зображеннями замків аз смішними цінами.

Смішні етикетки на пляшках із вином



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.