Тайські вчені виростили яблука зі смаком груші

Вчені з тайваню представили новий унікальний сорт яблук, плоди якого чимось нагадують продовгуватий дзвін і можуть бути від маленького до середнього розміру (6 см у довжину). Гладка шкірка фруктів може бути різного кольору: фіолетового, червоного, блідо-зеленого. Плоди дещо ребристі і злегка блискучі, ніби помащені воском.

Воскові яблука

Яблука мають білу м’якоть і містять багато води, у центрі містять крупне темно-коричневе насіння. Плоди є хрусткими і соковитими з легким солодкавим смаком, схожим на азійську грушу. Фрукти достигають навесні.

Тайські воскові яблука, ботанічно класифікуються як Syzygium samarangense, і ростуть кучкувато на великому тропічному дереві, яке може виростати до 18 метрів у висоту. Цікаво, що за кольором і текстурою шкірки плоди найбільше нагадують яблука, за смаком з груші, а технічно взагалі є ягодою.

Дерево з тайськими восковими яблуками

Велике доросле дерево дає високий врожай - до 700 фунтів фруктів за один сезон. Місцеві мешканці споживають ці яблука як закуску, однак їх можна і тушкувати, і варити, і консервувати для соусів та варення, а також використовувати як начинку для морозива, млинців та випічки.

А ще тайські воскові яблука добре поєднуються з цибулею, часником, чилі, м’ятою, лимоном, фенхелем, гострими сирами та зеленню. Плоди можуть зберігатися у прохолодному, сухому та добре провітрюваному приміщенні.

Половинки воскових яблук



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.