Вчені працюють над створенням синтетичного алкоголю

Професор Девід Натт з Імперського коледжу Лондона в ефірі радіо ВВС повідомив, що він разом з групою вчених працює над створенням синтетичного алкоголю. Новий вид випивки викликає таке ж сп'яніння, як і традиційний алкоголь, але при цьому не викликає похмілля та звикання.

Про вплив алкоголю на організм людини читайте у статті - http://harchi.info/articles/vplyv-alkogolyu-na-organizm-lyudyny.

Випивка

Перше тестування випивки уже пройшло на декількох добровольцях, але для повномасштабного дослідження та налагодження виробництва потрібні величезні суми, яких у професора та його команди наразі немає. У прямому ефірі Девід Натт заявив, що дослідження може нанести великої шкоди алкогольним компаніям, а тому знайти спонсора поки не вдається.

Ще раніше Корея випустила безпохмільний алкоголь - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/koreya-vypustyla-bezpohmilnyy-alkogol.

Похмілля

Те, над чим працюють зараз британські вчені, діє на ті ж нейротрансміттери мозку, що передають імпульси між нервовими клітинами, що й алкоголь. Але не опосередковано, як звичайна випивка, а напряму — оминаючи печінку. Окрім того, за словами Натта, синтетичне сп'яніння легко зняти за допомогою спеціальної “протиотрути”. Якою є синтетичний алкоголь на смак, поки невідомо, і чи витіснить така випивка з барних полиць класичний алкоголь, також сказати важко. 

Девід Натт — один з провідних британських нейропсихофармакологів — бореться не лише з компаніями, що випускають алкоголь, а й з проблемою пияцтва у Британії загалом. За статистикою, щороку від алкоголю в Англії помирає близько 9000 людей.

А про механізм похмілля, і як зменшити наслідки від випивки, розкаже інфографіка - http://harchi.info/articles/biologiya-pohmillya-infografika.

Алкогольні шоти



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.