Популярні сніданки, які підвищують запалення

Сніданок - важлива частина збалансованого раціону та продуктивного дня. Втім, залежно від продуктів, які ми оберемо для сніданку, результат може бути і протилежним.

Багато популярних продуктів, які ми звикли їсти зранку, можeть стати шкідливими, якщо постійно споживати їх у великих кількостях — наприклад, їжа, яка містить насичені жири та доданий цукор. З часом регулярне споживання таких продуктів може сприяти збільшенню запалення в організмі.

Давайте дізнаємося більше про продукти і страви для сніданку, які слід обмежити або взагалі відмовитися від них, щоб зменшити запалення. Майте на увазі, що зменшення хронічного запалення часто вимагає зміни способу життя, а не тільки відмови від кількох продуктів харчування. Але завжди можна почати із заміни сніданку на корисний.

Різні страви до сніданку

Солодка кава

Експерти попереджають, що тип кави, яку ми п’ємо зранку, може збільшувати запалення, позаяк може бути корисно замінити напій на більш здоровий.

Кава сама по собі може мати протизапальні властивості. Втім, якщо ви додасте солодкий сироп чи цукор до горнятка, то можна завдати більше шкоди, ніж користі. Занадто велика кількість цукру може сприяти запаленню, позаяк краще пити чорну каву, класичний лате або доповнити напій дрібкою кориці.

Солодке лате

Бекон

Бекон - є одним з найпоширеніших продуктів, що викликає запалення, якщо їсти його регулярно.

Багато людей вважають, що бекон з індички є більш здоровим вибором, але правда в тому, що він все ще містить багато насичених жирів. Незалежно від того, любите ви індичий чи класичний бекон, обмежте споживання бекону, якщо хочете зменшити запалення.

Карамелізований бекон

Солодка вівсянка швидкого приготування

До списку сніданків, які підсилюють запалення потрапила і улюблена класика: вівсянка швидкого приготування. Так, це зручно і швидко, але швидше не означає краще.

Безперечно, вівсяна каша — це класичний корисний сніданок, багатий на клітковину, вітаміни та вуглеводи, але все це стосується цільної крупи, яку потрібно варити. А якщо ви вибираєте швидкозапарювану вівсянку, яка, до того ж, містить ароматизатори, підсолоджувачі та додатки, то сприяєте збільшенню запалення.

Обирайте цільну вівсяну кашу, а після приготування страви можна додати до неї трохи свіжих ягід та натурального кленового сиропу.

Вівсянка

Випічка

Кава та крусан — дуже поетичний сніданок. Втім, більшість популярної випічки до сніданку — пончики, мафіни, круасани, булочки з варенням, тощо - містять багато інгредієнтів, які викликають запалення при постійному споживанні.

Більшість випічки містить багато цукру, насичених жирів та борошна. Звісно, випічка може здаватися простим, смачним, швидким (якщо купувати її з собою) варіантом для сніданку, та це не найбільш вдалий вибір для людей, які хочуть зменшити запалення.

Випічка

Також уникайте від таких продуктів

Коли мова йде про сніданки для зменшення запалення, спеціалісти радять обмежити продукти з високим вмістом одного з наступних або двох інгредієнтів: доданого цукру та насичених жирів.

Один пончик час від часу не викличе запалення, але постійне споживання солодкої випічки може сприяти хронічному запаленню з часом. Також, зазвичай, такі продукти мають низький вміст клітковини і викликають стрибки цукру у крові, що може негативно впливати на рівень енергії і викликати запалення у довготривалій перспективі.

Насичені жири, які містять у беконі та іншому обробленому м’ясі, яке ми часто додаємо у канапки, а також у багатьох напівфабрикатах, можуть сприяти підвищенню рівня холестерину та запалення, якщо їсти їх часто і довго. Також, ситуація погіршується, якщо раціон протягом дня містить мало клітковини та багато інших насичених жирів.

Щоб зменшити запалення, але не відмовлятися від улюблених сніданків, можна спробувати замінити кекси та пончики на цільнозернову випічку та хліб, вівсянку швидкого приготування на цільну кашу, а для канапок обирати пісне м’ясо.

Тости з яйцем, тунцем та авокадо



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.