Скільки води потрібно пити

Істина у вині, а здоров’я у воді. Скільки ж води потрібно пити, щоб залишатися у формі.

Склянка води

Вода зранку

Натщесерце, одразу після пробудження, слід випивати 200 мл води кімнатної температури зі скибочкою лимону: таким чином ми запускаємо організм після тривалого відпочинку. Через півгодини можна пити міцну каву та повноцінно снідати - вода вже підготувала травну систему, і все з’їдене піде на користь.

Лимон

Вода перед споживанням їжі

Для турботливої підготовки шлунку до обіду / вечері та нормалізації надмірного апетиту слід випивати склянку негазованої води за 30 хвилин до початку трапези. Незабаром ви побачите, що, використовуючи цей простий прийом, вам буде забагато звичної порції. А ось запивати їжу та пити протягом 30 хвилин після їжі не рекомендується. Вода виводить травні ферменти та розріджує шлунковий сік, що сповільнює процес травлення.

Наливання води у склянку

Вода під час занять спортом

Тут існують свої нюанси. На багатьох форумах радять пити чи не 3 літри за тренування, що абсолютно не відповідає реальній потребі. Споживаючи таку кількість рідини, ви власноруч виводите не лише шлаки і токсини, а й порушуєте баланс електролітів і мікроелементів, які просто не встигають відновлюватися. Найкращий варіант: у перший день зважитись до і після тренування. Різниця становитиме від 300 до 1 000 г, залежно від особливостей тіла. Ось цю різницю і потрібно поповнювати кожне тренування, випиваючи рівну кількість води.

Дівчина п'є воду під час тренування

Індивідуальна добова норма води

Вчені не мають відповіді на запитання про точний показник споживання води на добу. Є приблизна медична норма: 30 мл води на 1 кг маси тіла на добу. Тобто при вазі 55 кг цілком достатньо 1,5 л на день. Якщо при цьому ви відчуваєте, що зневоднені - обов’язково пийте ще. І не забудьте обмежити кількість соленого та гострого - хлорид натрію затримує рідину в організмі та викликає набряки, а після гострої їжі дуже важко втамувати спрагу.

Найкращий варіант - пити часто і потрохи. Спершу вам, можливо, навіть доведеться змушувати себе пити по склянці чистої води хоча б раз на годину. Далі - раз на півгодини. Скоро це стане рутинною звичкою. Обов’язково запивайте невеликою кількістю рідини каву та інші сечогінні напої. Але не зловживайте! Набрякле лице зранку нікого не прикрашає.

Вода



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.