Смачні та цікаві каші

Якщо ви звикли їсти на сніданок, і не тільки на сніданок, каші, то слід дізнатися, як зробити цей процес різноманітнішим та смачнішим.

Булгурова каша

Булгур - це крупа з висушеної та дробленої пшениці. У нас вона не така популярна, як інші крупи, і дарма: булгур дуже поживний і на смак трохи нагадує геркулес. Готувати його не важко: потрібно промити склянку булгуру і 5-10 хвилин обсмажувати на вершковому маслі. Потім скип’ятити воду (2 склянки) і додати у неї крупу. Варити слід 15 хвилин, після чого можна у каструлю додати 2 ложки какао-порошку і почекати ще декілька хвилин до повного приготування каші. Цукор додавайте за смаком.

Булгурова каша

Гречана каша з фруктами

Чого нам не вистачає - свіжого погляду на знайомі страви. Наприклад, на гречану кашу. Дуже рекомендуємо спробувати приготувати її по-новому. Склянку гречки розбавте двома склянками кокосового молока, а потім додайте туди склянку води, 2 чайні ложки ванільного екстракту, корицю та сіль за смаком. Усі це слід обгорнути харчовою плівкою та залишити у холодильнику - бажано на годину. Після того ставте суміш на середній вогонь і варіть хвилин 15. Готову кашу прикрасьте горіхами та улюбленими ягодами і подавайте до столу.

Гречана каша з фруктами

Амарантова каша

Амарант тривалий час вважався бур’яном, і зовсім дарма: ще у Давній Русі з насіння амаранту готували різноманітні каші та використовували у якості гарніру. Сьогодні знову згадали про цей продукт, що досить логічно: амарант багатий на білки, повільні вуглеводи та клітковину - усе це робить його ідеальним варіантом для тих, хто стежить за вагою і хоче правильно харчуватися. Готувати кашу простіше всього з амарантового борошна, так званої крупки: для цього потрібно залити 5 столових ложок крупки 400-500 мл молока та поставити на вогонь. Сіль і цукор додавайте на власний смак. У результаті ви отримаєте чудову альтернативу манній каші, яка, як відомо, хоч і подобається багатьом, втім практично не володіє корисними властивостями.

Амарантова каша

Вівсяна каша зі спеціями

Якщо ви шукаєте просту і приготуванні, але оригінальну на смак кашу, то вівсяна каша зі спеціями - те, що треба. Спершу приготуйте кашу з вівсяних пластівців на воді, як ви це робите зазвичай. Потім зніміть її з вогню і, помішуючи, додайте наступні інгредієнти: половину чайної ложки кориці і мускатного горіху, дрібку кардамону та імбиру, а також 1 чайну ложку ванільного екстракту. Сіль і масло можете додати за смаком, а замість цукру краще вибрати якийсь ягідний сироп.

Вівсяна каша зі спеціями

Солодка каша з тефу

Теф - це насіння абіссінської трави, як і кіноа. Вирощувати її  почали в Ефіопії, але зараз цією справою зайнялися у всьому світі. Простіше всього приготувати кашу з тефового борошна: трохи обсмажуємо його на повільному вогні, щоб з’явився характерний запах. Потім засипаємо його у воду (у співвідношенні 1:3) і починаємо варити. Коли каша готова, можете додати трохи гвоздики, масла та солі за смаком. Також зайвими не будуть горіхи і кленовий сироп.

Солодка каша з тефу

Каша з ячки

Сьогодні мало хто пробував кашу з ячки, позаяк хоча б заради різноманіття це варто зробити. Ячмінна крупа - це дроблений ячмінь. Каша з неї не така калорійна, як рисова, хоча при цьому багата на корисні мікроелементи та вітаміни. З вигляду вона чимось нагадує перловку, і її потрібно досить довго варити. На сніданок краще всього приготувати ячку на молоці. Для цього потрібно спершу зварити ячмінну крупу на воді ( у співвідношенні 1:2,5), а потім додати у крупу, що вже розкрилася, 3 склянки молока та продовжити варити. Коли каша стане в’язкою, її можна зняти з вогню, однак перш ніж подавати до столу, слід дати їй настоятися хвилин 15. Також можете додати до страви трохи грецьких горіхів.

Каша з ячки

Лінива вівсянка

Варіант для тих, хто не любить готувати зранку, однак від смачної каші все рівно не відмовиться. Отож, з вечора залийте склянку вівсяних пластівців 2 склянками ряжанки або кефіру, додайти у суміш улюблені сухофрукти, горіхи та мед і поставте усе це в холодильник, накривши кришкою. До ранку пластівці розмокнуть і вберуть у себе більшу частину рідини - переклавши кашу у тарілки, подавайте страву на стіл.

Лінива вівсянка

А їсти чи не їсти вівсянку зранку розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/vivsyanka-zranku-za-chy-proty.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.