Світові організації, що займаються харчуванням

Харчування завжди було, є і буде чи не найголовнішою пролемою людства. Наразі багато хто задумується над такими проблемами, як якість та безпечність продуктів харчування, стабільність та доступність продовольства і ресурсів, і, врешті решт, голод і бідність сільського населення та країн, що розвивається. Ці організації на сьогодні виконують колосальну роботу для того, щоб забезпечити продовольчу безпеку населення, розвинути ефективне використання ресурсів, налагодити орагнічне виробництво та сільське господарство, і як наслідок — подолати бідність і голод у всьому світі.

U.N. Food and Agriculture Organization (FAO) (Міжнародна)

Продовольча та сільськогосподарська організація об'єднаних націй — є міжнародною організацією, створеною ООН для здійснення контролю та забезпечення глобальної безпеки продовольства та сільського господарства. Серед численних напрямків науково-дослідницької діяльності FAO, можна виділити: обмін знаннями у області продовольства між державами-часниками, забезпечення доступності інформації що продовольства та сільського господарства для усіх людей, які підтримують політику зниження голоду та бідності у всьому світі, підтримка та розвиток ефективних засобів та методів сільського господарства, проведення досліджень для вирішення основних питань та проблем глобальної продовольчої системи.

Food and Agriculture Organization

Головна задача FAO: забезпечення продовольчої безпеки для усіх, а саме, гарантування регулярного доступу населення до високоякісної їжі, необхідної для ведення активного та здорового життя.

Перед організацією стоять три головні мети:

  • Викорінення голоду, відсутності продовольчої безпеки та недоїдання.
  • Ліквідація та стимулювання економічного та соціального розвитку для усіх.
  • Стійке керування та використання природних ресурсів, включаючи землю, воду, повітря, клімат та генетичні ресурси на користь сучасних та майбутніх поколінь.

World Food Programme

World Food Programme (WFP) (Міжнародна)

Всесвітня продовольча програма ООН — міжнародна організація по боротьбі із голодом, створена ООН, яка збирає та розподіляє продовольчу допомогу тим, хто їх потребує. Є найбільшою у світі організацією, що бореться із голодом. WFP розподіляє продовольство серед більш, ніж 90 млн. осіб на рік, переважно, надаючи допомогу дітям, біженцям, людям, що пережили надзвичайні ситуації (землетруси, тощо) та бідному сільському населенню.

Допомога World Food Programme

World Vegetable Center (AVRDC) (Тайвань/Міжнародна)

Всесвітній центр овочівництва — міжнародна некомерційна організація, діяльність якої спрямована на зменшення голоду та бідності у світі шляхом збільшення виробництва сільськогосподарської продукції, зокрема, овочів, які можуть забезпечити людину усіма необхідними поживними речовинами та мікроелементами. Організація співпрацює як з приватними, так і з державними партнерами для забезпечення дослідження, розвитку нових технологій та ефективного їх використання.

Slow Food International (Італія/Міжнародна)

Міжнародна некомерційна організація, яка має прихильників більш, ніж у 150 країнах, яка підкреслює важливість якісної здорової їжі та факторів, які роблять це можливим, у т.ч. біорізноманіття, культура та обізнаність у сфері харчування. Створена у відповідь на зростання популярності фаст-фуду у світі, Slow Food International прагне зберегти місцеві традиції у їжі, підвищення обізнаності населення щодо продуктів харчування та правильного вибору їжі.

Slow Food International

International Fund for Agricultural Development (IFAD) (Міжнародна)

Міжнародний фонд розвитку сільського господарства — це фінансова установа, створена за підтримки ООН, метою якої є подолання бідності у сільськогосподарській місцевості та країнах, що розвиваються. IFAD допомагає розширити можливості бідних верств сільського населення шляхом забезпечення їх ресурсами, необхідними для становлення та розвитку виробництва.

Barilla Center for Food & Nutrition (BCFN) (Італія)

Робота організації полягає у сприянні розвитку науки та досліджень у боротьбі із голодом та недоїданням у всьому світі. Черпаючи знання із різних світових науково-дослідних проектів, BCFN прагне знайти та розвинути інноваційні ідеї, щоб вирішити проблему продовольчої безпеки, а, також, розробити ефективні рекомендації для урядів по всьому світі. Із моменту створення, організація здійснила ряд досліджень із широко кола питань, від глобального ожиріння до стану сільського господарства.

Barilla Center for Food & Nutrition

Australian International Food Security Centre (AIFSC) (Австралія)

Австралійський міжнародний центр із безпеки продовольства — є некомерційною організацією, робота якої спрямована на просування сільськогосподарських інновацій та залучення інвестицій у проекти із розвитку сільського господарства. Прагнучи до забезпечення стійких позицій для сільського господарства та, зокрема, інновацій у цій галузі, діяльність організації наслідує конкретні цілі, такі, як поліпшення харчування, підключення дослідників до промисловості,а, також, налагодження системи поставок, щоб фермери могли легко виставляти свої продукти на ринках.

Food First: The Institute for Food and Development Policy (США/Міжнародна)

Дослідницька та пропагандистська організація, яка прагне усунути несправедливість, яка є причиною голоду у світі. Співпрацює із багатьма громадськими рухами, щоб посилити їх вплив і досягти справедливості, продовольчої забезпеченості та суверенітету. Вважаючи, що зміни повинні відбуватись з нуля, Food First підтримує розвиток сільськогосподарської галузі, яка базується в основному на фермерах.

Food First: The Institute for Food and Development Policy

Food & Water Watch (США)

Діяльність організації базується на переконанні, що усі люди мають право довіряти безпечності продуктів, які води їдять та води, яку п'ють. Food & Water Watch є некомерційною організацією, яка працює для забезпечення доступності та стабільності продовольчих та водних ресурсів. Вона контролює виробництво продуктів харчування та чистотою систем водопостачання, стежать за станом довкілля.

Food & Water Watch

Institute for Agriculture and Trade Policy (IATP) (США/Міжнародна)

Дослідницька та пропагандистська організація, яка працює для забезпечення справедливості та стабільності продовольства, фермерських господарств та торгових систем по всьому світу. Створений у відповідь на кризу, що стосувалась американських сімейних ферм, IATP спочатку прагнув вивести на чисту воду провальну політику, яка саме і призвела до зниження цін нижче вартості виробництва, що і стало причиною краху сімейних фермерських господарств. Проте, наразі IATP працює із організаціями усього світу для аналізу наслідків та впливу глобальних торгівельних угод, розробці екологічних моделей, зупинки надмірного використання антибіотиків у сільському господарстві та аквакультурі.

Center for Food Safety (США)

Некомерційна правозахисна організація, що підтримує продовольчі системи, які є безпечними, надійними та екологічно безпечними. Група юристів, оригінальні дослідження у галузі сільського господарства, а, також, масових організація — місія CFS полягає у охороні здоров'я людини та навколишнього середовища, яка досягається шляхом ретельного моніторингу сільськогосподарської галуза на предмет порушення безпеки продуктів харчування та екологічного законодавства.

Center for Food Safety

Soil Association (Великобританія)

Благодійна британська організація, що виступає за органічну та здорову їжу, яку ми можемо отримати шляхом органічного сільського господарства та правильного землекористування. Заснована у 1946 році, Soil Association почала працювати над виявленням зв'язку між використанням агротехніки та агрохімії і станом здоров'я людини, рослини, тварини та ї впливом на екосистеми. Наразі організація співпрацює з багатьма іншими організаціями для просування та популяризації органічних методів виробництва та органічних продуктів.

Soil Association

Consultative Group on International Agricultural Research (CGIAR) (Міжнародна)

Мережа науково-дослідницьких організацій, метою яких є покращення та підтримка продовольчої безпеки. Досліджує питання бідності у сільських районах, здоров'я, харчування та управління природними ресурсами. Організація має 15 центрів по всьому світу.

Heifer International (США/Міжнародна)

Міжнародна некомерційна організація, основною метою якої є подолання голоду та бідності. Організація здійснює підтримку сімей, громад, які страждають від голоду, забезпечуючи їх стартовими ресурсами та допомагаючи бідним фермерам правильно створити стійкі джерела доходу. Також, Heifer International створюють локальні мережі, для навчання ефективного ведення сільського господарства, а, також, об'єднання різних фермерів для обміну досвідом, спільного використання ресурсів, тощо.

Heifer International

ECOVA MALI (Малі)

Організацію заснували колишні добровольці Корпусу Миру — Синтія Гельман і Грегорі Флетт. Працює із Малійськими фермерами, навчаючи інших фермерів ефективним засобам та методам сільського господарства. Організація, також, пропонує невеликі фінансування та гранти для інвестування у розвиток стабільної діяльності фермерів.

Growing Power (США)

Національна некомерційна організація, діяльність якої спрямована на підтримку людей із різних верств суспільства, умов, у яких вони живуть. Організація допомагає забезпечити постійний та рівноцінний доступ до здорової, якісної, безпечної та доступної їжі для усіх людей. Організація реалізує свою мету проводячи практичні заняття, демонстрації, пропаганду та надаючи технічну допомогу розвитку продовольчих систем.

Oxfam International (Міжнародна)

Через широкий спектр підходів та діяльності — від довгострокових кампаній, як, наприклад, Behind the Brands Campaign для захисту трудових прав виробників какао, до допомоги у надзвичайних ситуаціях — діяльність організації спрямована на подолання голоду та бідності у світі.

Oxfam International

Restaurant Opportunities Centers United (ROC-United) (США)

Пропагандистська організація, яка особливу увагу проявляє до штатних працівників американських ресторанів. Заснована колишніми працівниками ресторану, організація у першу чергу виступає за підвищення заплати та покращення умов праці у ресторанній сфері.

The Savory Institute (США/Міжнародна)

Діяльність організації направлена на відновлення лугів та пасовищ у всьому світі шляхом цілісного управління та ефективних методів випасання худоби. The Savory Institute шляхом проведення різноманітних досліджень, створення ринкових стимулів та підвищення громадськостіпрацює на відновлення земельних ресурсів та налагодження органічного виробництва.

The Savory Institute

The Center for Studies and Development of Cambodian Agriculture (CEDAC) (Камбоджа)

У співпраці із Farmer and Nature Net (FNN), організація займається питаннями підвищення родючості ґрунтів при зниженому використанні хімічних речовин та добрив. CEDAC здійснює підтримку й інших інновацій та методів, зокрема, екологічне птахівництво, свинарство, присадибне садівництво, аквакультуру, компостування та багатоцільове направлення сільського господарства.

Chicago Council on Global Affairs Global Agricultural Development Initiative (США/Міжнародна)

Організація займається питаннями розвитку та глобалізації сільського господарства, шляхом та продовольчої безпеки шляхом підвищення рівня обізнаності та забезпеченості ресурсами, інформацією, а, також, аналізом політики у адміністрації США, Конгресу та зацікавлених експертів і організацій.

Ecoagriculture Partners (США/Міжнародна)

Підтримує сільськогосподарські об'єднання в управлінні їхніми ресурсами та виробництвом у метою підвищення рівня життя сільського населення, збереження біорізноманіття, а, також, із метою виробництва екологічних та органічних продуктів харчування.

Ecoagriculture Partners

EARTH University (Коста-Рика)

Некомерційна освітня установа, що знаходиться у Коста-Ріці. Діяльність організації зосереджена на управлінні природними ресурсами та сільськогосподарських науках. Мета EARTH University - “підготувати лідерів із етичних цінностей, покликаних сприяти стабільному розвитку у тропіках та побудувати справедливе і процвітаюче суспільство”.

Bioversity International (Міжнародна)

Дільність організації націлена на підтримку дрібних фермерів у країнах, основною дільністю у яких є сільське господарство та охорона природи. Boiversity International фокусується на землеробстві та фермерстві, зокрема, спільнотах або країнах, де великомасштабне сільське господарство та виробництво є неможливим.

Biovercity International

One Acre Fund (США/Африка)

Організація забезпечує фермерів у країнвх Африки на південь від Сахари ресурсами та інструментами, необхідними для успішного розвитку своїх ділянок та виробництв, такими, як насіння і добрива, кредити, доступ до ринків та освітні програми з агротехніки. Ці послуги надаються за додаткову плату для фермерів-учасників.

Stone Barns Center for Food and Agriculture (США)

Некомерційна організація, що прагне зробити продовольчу систему здоровою, стабільною та доступною для усіх людей. Організація пропонує уроки кулінарії для усіх охочих, організовує сезонні продовольчі ринки, тощо. Діяльність організації направлена на те, щоб показати та навчити людей, як створити стабільну ферму та яким чином отримати з неї користь і прибуток.

WinRock (США/Міжнародна)

Організація працює переважно із бідним сільським населенням по всьому світі з метою забезпечення їх знаннями та ресурсами для розширення своїх прав і можливостей, ефективних та екологічно безпечних методів ведення сільського господарства, і, як наслідок, подолання голоду та бідності.

WinRock



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.