Апетит залежить від розміру обіднього столу

Як виявляється, розмір обіднього столу має вплив на сприйняття людини порцій їжі. За маленьким столом хочеться з'їсти більше, ніж за великим. Такий висновок зробили вчені із Корнелльського університету у США.

Спеціалісти-маркетологи вирішили провести дослідження. Вони взяли стандартні круглі піци, але розрізали їх на 16 частин — тобто, сегменти вийшли у 2 рази менші за стандартні. Після чого вчені розклали піцу на різні столи — великий і маленький, і запросили добровольців з'їсти стільки піци, скільки ті забажають.

У результаті експерименту, ті учасники, які опинились за маленьким столом, одразу відмітили, щоб шматки піци є вдвічі меншими, ніж зазвичай. А ось ті, хто сів за великий стіл, більше уваги звернули безпосередньо на розмір столу, а розмір піци здався їм майже стандартним. Позаяк, із малого столу було з'їдено у 2 рази більше піци, ніж з великого.

Обідній стіл

Також читайте про те, як дзеркало у обідньому приміщенні впливає на вибір між здоровою та шкідливою їжею - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yak-dzerkalo-vplyvaye-na-nash-vybir-yizhi.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.