Чому шкідливо їсти на повний шлунок

Прийом їжі на повний шлунок викликає підвищення рівня цукру у крові, що, у свою чергу, підвищує загрозу утворення холестеринових бляшок і як наслідок розвитку атеросклерозу та інших хвороб. До такого висновку прийшли американські вчені.

За доведення того, що навіть одноразове переїдання завдає шкоди нашому організму, взявся аспірант Девід Галл з Іллінойського університету. У дослідженні взяли участь 45 добровольців. Учасники не повинні були їсти за 2 години до проведення експерименту і зазначити величину голоду, який вони відчували, за шкалою від 1 до 7. Після чого усім давали однакові порції обіду, а після їжі вимірювали рівень глюкози у крові піддослідних з інтервалом 20, 35 та 50 хвилин після обіду. Експеримент повторювали знову через тиждень.

Як показали результати дослідження, показники аналізів крові людей, які вказали, що були ситими, помітно відрізнялися від осіб, які були голодні у середній та сильній мірі. Зокрема, після їжі на повний шлунок рівень глюкози у крові різко зріс і протягом тривалого часу не зменшувався. У той час, як рівень цукру у крові інших добровольців хоч і зростав після обіду, але швидко повертався до нормального показника. 

Позаяк вчений наголосив на тому, що потрібно їсти тільки тоді, коли дійсно відчуваєте голод. Організм набагато краще засвоюватиме поживні речовини, отримані разом і їжею, коли ми дійсно голодні. А коли ми їмо на повний шлунок, травні процеси навпаки сповільнюються, а надмірна кількість цукру у крові пригнічує процес утворення інсуліну. Це все виливається в утворення холестеринових бляшок, що загрожує пошкодженням судин та розвитком атеросклерозу й інших хвороб.

Споживання їжі

А відповідь на питання, чи впливає розмір обіднього столу на апетит, розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/apetyt-zalezhyt-vid-rozmiru-obidnogo-stolu.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.