Найкращі ресторани 2016 - The World's 50 Best Restaurants

У Нью-Йорку оголошено переможців The World's 50 Best Restaurants — престижної британської премії у сфері ресторанного бізнесу.

До списку The World's 50 Best Restaurants увійшли 100 ресторанів з 23 країн. Рейтинг формує група міжнародних експертів в області кулінарії та ресторанного бізнесу. Склад цього привілейованого клубу налічує майже 1000 учасників з 27 країн. Кожний член журі розпоряджається 7 голосами, не менше 3 голосів потрібно віддати на користь закордонних ресторанів.

Премія The World's 50 Best Restaurants

У цьому році звання найкращого ресторану світу присуджено італійському Osteria Francescana у Модені. Ресторан входив до трійки лідерів протягом останніх чотирьох років.

Шеф-кухар та власник ресторану Массімо Ботурра відомий своїми гастрономічними експериментами. За словами експертів, у ресторані ідеально збалансовані амбіції шеф-кухаря та традиції італійської кухні. Окрім Osteria Francescana до списку увійшли ще 4 італійських ресторани: Piazza Duomo з Альби (17-е місце), Le Calandre з Рубано (39-е місце), Combal Zero з Ріволі (46-е місце) та Reale з Кастель ді Сангро (84-е місце).

Шеф-кухар Массімо Ботурра

Переможець минулого року El Celler de Can Roca з іспанської Жирони — на другому місці рейтингу The World's 50 Best Restaurants. Сімейний ресторан, який керують троє братів, розташований у годині їзди від Барселони. Фірмова страва закладу - “Піренейське порося”. Також до списку потрапили 10 ресторанів з Іспанії. Кращі з них - Asador Etxebarri з Аспе (10-е місце) та Mugaritz з Сан-Себастьяну (7-е місце).

На третьому місці The World's 50 Best Restaurants — нью-йоркський Eleven Madison Park. Серед найпопулярніших страв тут — смажена качка з медом та лавандою, а також фірмовий молочно-шоколадний десерт. Окрім цього закладу до списку потрапили ще 13 ресторанів з США.

Четверте місце займає Central у Лімі (Перу). Тут відвідувачі можуть спробувати місцеві овочі та фрукти, приготовані за незвичайними для європейців рецептами.

Приготування страви у ресторані

Ресторан NOMA у Копенгагені на п'ятому місці. Його власники роблять ставку на натуральні продукти, вироблені, вирощені та здобуті “тут і зараз”. Коли на кухню данського ресторану поступає відбірне м'ясо та свіжовиловлена риба, а кухарі самі ходять у ліс або найближчий парк збирати їстівні рослини — наприклад, кропиву, кульбабу, мокрицю і кислицю — справа залишається за малим: незвичайні поєднання, мінімум теплової обробки, оригінальний дизайн. 

Також до першої десятки The World's 50 Best Restaurants увійшли Mirazur у французькому Ментоні (6-е місце), Narisawa у Токіо (8-е місце) і віденський ресторан Steirereck (9-е місце).

Вишуканий ресторан

А про наймасштабніші гастрономічні фестивалі світу читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/naymasshtabnishi-gastronomichni-festyvali-svitu.

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.