Що треба знати про чорні помідори

Помідори альтернативних кольорів - зелені, жовті, чорні - фуд-тренд цього літа. Здається, гурманам набридли банальні червоні помідори, і вони вирішили додати оригінальності. Насправді кольорові томати завжди були фаворитами на кухні: згадайте консервовані зелені помідори наших мам і бабусь або величезні жовті - у салатах, які з’являлися на наших столах в основному влітку. У чому ж популярність саме чорних томатів?

Чорні помідори

Це звичайні помідори, вирощені в результаті натуральної селекції, а їх колір зумовлений вмістом антоціану - речовини, яка забарвлює плоди у темні кольори, від бузкового до синьо-чорного. Вона міститься у баклажанах, буряку, червонокачанній капусті та інших овочах. Але при змішуванні червоних і фіолетових пігментів у томатах вона дає таке екзотичне забарвлення.

На смак чорні помідори дуже відрізняються від червоних. Вони містять набагато більше цукру, який у поєднанні з органічною кислотою робить смак насиченим. Після чорних томатів червоні вам можуть здатися прісними. Саме тому шефи всього світу так полюбили чорні помідори.

Чорно-червоні помідори

Окрім того, антоціан - чудовий природний антиоксидант, тобто бореться з багатьма неприємними процесами в організмі. Наприклад, старінням або розвитком онкологічних пухлин. До того ж він зміцнює стінки судин і допомагає нашому імунітету у боротьбі з шкідливими вірусами. А наявний у помідорах провітамін А покращує зір. А ще чорні томати вважаються афродизіаком. Загалом, не овоч, а справжній скарб.

Знайти страви з чорними помідорами у наших ресторанах - поки що досить важке завдання, але можна приготувати їх вдома. Тим більше для цього не потрібні особливі кулінарні навички.

Чорні помідори на гілці

Салат з чорних помідорів

  • 5-6 міцних чорних помідорів.

  • 2 ст.л. каперсів.

  • 150 маслин без кісточок.

  • Оливкова олія екстра вірджин.

  • Морська сіль, свіжемелений чорний перець.

  • Трохи салату корн для подачі.

Маслини наріжте на дрібні шматочки (не кола). Дрібні каперси залишіть цілими, крупні розріжте навпіл.

Помідори наріжте найбільш тонким і гострим ножем на кола товщиною 3-4 мм і викладіть на тарілку в один шар. Приправте помідори перцем та невеликою кількістю солі (пам’ятайте, що каперси солоні).

Посипте помідори маслинами, потім каперсами. Полийте оливковою олією і подавайте, прикрасивши корном.

Салат з чорних помідорів

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.