У Чехії видобули мед з гамбургера

Чеський фонд здорового харчування Náš Grunt організував кампанію проти надмірного споживання цукру. У Чехії це проблема — населення поглинає цукор у 3 рази більше норми, а 10% людей хворіють на цукровий діабет.

Мед з продуктів харчування

Náš Grunt вирішив показати, що у багатьох продуктах міститься прихований цукор. Наприклад, в оброблених продуктах, які нікому не здаються солодкими. Гамбургер містить 18%, кетчуп 23%, соус барбекю 38%, а зернові сніданки — цілих 61% цукру.

McCann Prague розробила для Náš Grunt хитромудру кампанію, зробивши шкідливий склад гамбургеру наочним. На допомогу покликали бджіл — відомо, що вони здатні робити мед зі всього, де є понад 15% цукру. Комах на тиждень помістили в ізольований простір та запропонували їм у якості харчування подрібнені гамбургери та соуси. Бджоли зробили мед, який був розфасований у різні для кожного виду сировини баночки. 

Бургер

У рамках акції від Náš Grunt було опубліковано відеоіролик, з'явилась реклама на вулицях, у друці та торгових точках, пройшли промо-акції, де мед з несподіваних продуктів роздавали перехожим. Брати мед з гамбургера ніхто не захотів, а кампанія привела до численних обговорень у мережі та друці, у тому числі на національному рівні.

Про найздоровіший гамбургер у світі читайте тут - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/naykorysnishyy-burger-u-sviti.

А про хвороби, що виникають від неправильного харчування, розкаже стаття - http://harchi.info/articles/hvoroby-yaki-vynykayut-vid-nepravylnogo-harchuvannya.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.