Як приготувати ідеальний хумус

Хумус - найвідоміша страва з нуту. Ця закуска найбільш поширена у країнах Близького Сходу, у Греції і на Кіпрі.

Традиційно хумус подають з хлібцями або кукурудзяними чіпсами. Популярність хумусу у Європі і США напряму пов’язана з вегетаріанською та безглютеновою дієтами. Не дивно: у складі цієї закуски велика кількість рослинного білка, ненасичених жирів, заліза та клітковини.

Основні інгредієнти хумусу - варений нут, оливкова олія, кунжутна паста тахіні, лимонний сік і спеції. У страву можна додати й інші складники для яскравості та смаку: запечені  перець, буряк, гарбуз, какао, авокадо, зелень та інше. Незалежно від обраного вами рецепту, є декілька простих правил для того, щоб хумус став головним героєм столу.

Хумус

Використовуйте свіжі інгредієнти

Якщо хоча б один із компонентів буде сумнівної якості, це вплине на смак хумусу. Усі інгредієнти повинні бути свіжими. Лимонний сік - свіжевитиснений, оливкова олія - без осаду та старого запаху, нут і тахіні - з нормальним терміном придатності.

Краще готувати з сухого нуту

Для хумусу використовують як сухий баранячий горох, так і консервований. Сухий нут дозволить зробити консистенцію закуски однорідною та ніжною. Вибирайте нут, який був вироблений у поточному році. Горошини повинні бути рівними та цілими, а не зморщеними. Якщо ви все ж купили консервований нут, радимо відварити його у киплячій воді протягом 20 хвилин для м’якості. Це допоможе також прибрати присмак консервованого продукту.

Нут

Додавайте харчову соду

Нут має грубу текстуру, і сода допоможе її пом’якшити. Покладіть 1 ст.л. соди на 230 г нуту у воду під час замочування або додайте 1 ч.л. на 450 г нуту у воду перед його варінням. Це зробить консистенцію пюре з нуту шовковистою та м’якою.

Не переварюйте нут

Для приготування хумусу нам необхідний м’який, але не розварений баранячий горох. Якщо ви переварили нут, краще використовуйте його для салату: тут така текстура буде доречною.

Приготування хумусу

Використовуйте наперед приготований часник

Запечіть часник у духовці або обсмажте його в олії до м’якості. Такий хід додасть пікантності вашій закусці.

Прикрасьте і доповніть хумус перед подачею

Сам по собі хумус виглядає не дуже привабливо: просто пюре бежевого кольору. Для кращого вигляду і смаку закуски використовуйте різноманітні добавки безпосередньо перед подачею на стіл: сухі трави, паприка, свіжа зелень, ароматна олія і столова ложка цілого вареного нуту. Підійдуть також кедрові горіхи, кунжут, лляне та гарбузове насіння, зерна гранату, оливки та свіжі овочі. Не бійтесь експериментувати!

Хумус з травами та авокадо

Більше про хумус читайте тут - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/humus.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.