Хумус

Хумус — поширена на Близькому Сході пюреподібна холодна закуска. Хумус є однією з найважливіших страв у кухнях народів Середнього та Близького Сходу. Хумус є популярним в Іспанії, Італії та Греції. Останнім часом він набирає популярність у США та інших розвинених країнах серед вегетаріанців та людей, що не здатні споживати у їжу глютен та продукти, що його містять.

Хумус

Основних інгредієнтів у хумусі 6: нут, тхіна, оливкова олія, лимонний сік, часник, чорний перець. Залежно від продукту, доданого у хумус, він може набувати різноманітних смакових відтінків. Серед популряних добавок до хумусу — смажений червоний перець, часник, мажена цибуля, смажені помідори, кедрові горіхи, гарбузове пюре, сир фета, какао. Завдяки відмінній властивості хумусу чудово гармоніювати з м’ясними та овочевими стравами, ця паста чудово відтінює їх аромат і смак.

Інгредієнти для хумусу

Хумус можна подавати у вигляді холодної закуски, або ж у вигляді соусу, до тушкованого і смаженого м’яса, начинки для лавашу чи піти, намазки для канапок. Дуже популярний хумус як повноцінний поживний сніданок. Класичний хумус не їдять ложкою. Аби насолодитися його істинним смаком, потрібно зробити їстівну ложку з тонкого хлібця. 

Як їсти хумус

Користь хумусу зумовлена його складом, а саме унікальним поєднанням його інгредієнтів. Окрім того, у цій пасті зовсім немає холестерину. За складом білка горох нут є дуже близьким до тваринних білків з великим вмістом ненасичених жирних кислот, вітамінів і клітковини. Хумус дуже позитивно впливає на травну і серцево-судинну системи, покращує обмін речовин. Мікроелементи, що містяться у хумусі, забезпечують нормальну роботу нервової системи, покращують кровопостачання мозку. Хумус є вкрай корисним для тих, кому важливо стежити за рівнем холестерину або цукру у крові. Паста хумус є дуже корисною, нею легко наїстися, але при йьому вона вважається виключно здоровою їжею.

Кесадилья з хумусом

Рецепт хумусу з в'яленими помідорами ви можете знайти у статті - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/shcho-prygotuvaty-u-speku.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.