Як зварити ідеальну гречану кашу?

Зварити гречану кашу - здавалось би немає нічого простішого. Проте, то каша вийде не досить розсипчастою, а то навпаки. А скільки додати солі і масла, щоб не зіпсувати смак? Маленькі тонкощі приготування гречки - читаємо далі.

Гречка

Виберіть у магазині ядрицю першого сорту — це цільна і недроблена гречка. Зазвичай її зернятка мають однаковий розмір, і у ній немає лушпиння та іншого сміття, але краще передивитись гречку на наявність сміття перед приготуванням. Після цього висипте гречку на велику пательню, розігріту на середньому вогні, і, помішуючи, обсмажуйте, доки не відчуєте горіховий аромат. До цього часу можна уже закип'ятити підсолену воду у каструлі. Пропорції крупи та води для розсипчастої гречаної каші — 1:2. Готується каша швидко — хвилин 20, але є один нюанс: потрібно поступово зменшувати вогонь, і тоді гречка буде варитись на температурі, що постійно зменшується, як у печі. Всипте підсмажену гречку у киплячу воду, накрийте кришкою так, щоб залишилась невелика щілина, та залишіть на сильному вогні на 5 хвилин. За цей час половина води повинна увібратись. Після цього зменшіть вогонь до слабкого, щільно накрийте каструлю кришкою та залишіть гречану кашу ще на 15 хвилин. У самому кінці гречку потрібно буде ретельно перемішати, ніби випускаючи із неї повітря, і додати вершкове масло.

Гречана каша

Якщо хочете отримати більш пухнасту кашу, знову накрийте кришкою, закутайте каструлю у рушник та залишіть хоча б на 15 хвилин. Також можна поставити готову гречану кашу у духовку, нагріту до 100 градусів.

І пам'ятайте золоте правило: кашу маслом не зіпсуєш. Якщо ви не на дієті, покладіть на склянку крупи не менше 2 ст.л. вершкового масла. Якщо ж на дієті, то гречку можна з вечора залити кип'ятком, закутати у ковдру та залишити на ніч — зранку отримаєте кашу із повністю збереженими у ній корисними речовинами. Адже не випадково говорять, що гречана каша сама себе варить.

Тарілка гречки

Як приготувати манку без грудочок читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yak-prygotuvaty-mannu-kashu-bez-grudochok.

А як приготувати ідеальне пюре читайте тут - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yak-prygotuvaty-idealne-kartoplyane-pyure.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.