Які продукти допоможуть зберегти молодість

Естроген, так званий гормон молодості - основне джерело краси. Саме цей невидимий помічник відповідає в організмі за пружність шкіри. Однак з віком утворення естрогену знижується, позаяк буде корисно додати до раціону продукти, які здатні продовжити молодість. Дієтолог Дана Джеймс розповіла, де містяться схожі до естрогену речовини і як саме їх отримати з щоденного раціону.

Листова зелень

Авокадо

Цей тропічний фрукт давно відомий своїми лікувальними властивостями. Наявна у ньому олія схожа за складом на оливкову, але є набагато густішою за консистенцією. Вона захищає клітини від вільних радикалів і відповідає за зволоження шкіри зсередини. Тим, хто регулярно споживає цей продукт, окрім всього іншого, не загрожує високий рівень холестерину - авокадо сприяє виведенню його надлишку з організму.

Авокадо

Куркума

Неймовірна користь спецій відома давно. Наприклад, куркуму можна вважати справжнім еліксиром молодості. Попри гіркий та в’яжучий смак, вона є корисною для всіх без виключення. Куркума бореться з целюлітом, розгладжує шрами та вважається одним з найкращих засобів, які зберігають молодість і красу. Для солодкоїжок цей продукт - справжня знахідка, оскільки знижує потяг до солодкого і, як наслідок, допомагає боротися із зайвою вагою. Окрім того, куркума є ефективною при зовнішньому застосуванні: маски з цієї чудо-рослини очищують, розгладжують та омолоджують шкіру.

Куркума

Сік із зелених овочів та фруктів

Свіжий напій із зелених овочів та фруктів не лише подарує заряд бадьорості на цілий день, а й забезпечить добову норму антиоксидантів, основних джерел молодості та енергії. Зелені овочі та фрукти називають природними гормонами - вони помітно сповільнюють процеси старіння. Кожний сезон диктує свої продукти: влітку спробуйте огірок, фенхель, м’яту і ківі, взимку - шпинат з кульбабою, яблуко і лайм.

Зелений сік

Лосось

Лосось містить величезну кількість жирів омега-3, які можна знайти у складі багатьох чарівних баночок з кремами та сироватками проти зморшок. Безцінні жири сприяють потужному ліфтингу шкіри, підтримуючи її еластичність та тонус. Окрім того, жири омега-3 відповідають за здоров’я серцево-судинної системи.

Лосось

Оливкова олія

Суха шкіра є дуже вразливою до старіння. Найбільш ефективний природний продукт, який робить шкіру зволоженою - олія оливи. Олія прямого віджиму є джерелом корисних жирних кислот, які мають здатність регенерувати клітини шкіри. У ній міститься втричі більше корисних елементів, ніж в інших оліях. До речі, сама Софі Лорен зізнається у прихильності до оливкової олії і називає її своїм головним секретом краси.

Оливкова олія

Зелений чай

Лідер за кількістю антиоксидантів - зелений чай. Для молодості шкіри обличчя щоденна норма цього продукту становить 3-4 горнятка чаю. Окрім того, охолоджені пакетики завареного чаю - ефективний засіб від мішків під очима.

Зелений чай

Ківі

Ківі є найбільш дієвим фрутом у боротьбі за молодість шкіри. У продукті містяться ударні дози вітамінів E та C - потужних антиоксидантів, що захищають клітини від токсинів та ультрафіолету. До того ж, ківі має мало калорій, позаяк у прагненні зберегти молодість шкіри немає ризику зіпсувати фігуру.

Ківі



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.