Чи є органічні продукти кориснішими за звичайні

Важко зробити однозначні висновки щодо того, чи є органічні продукти набагато кориснішими для здоров’я, ніж звичайні овочі та фрукти. Однак, нове рецензоване дослідження, проведене Environmental Working Group, яке проаналізувало 80 000 продуктів харчування, виявило, що органічні оброблені продукти містять значно менше інгредієнтів, які мають негативний вплив на здоров’я, ніж неорганічні.

До вашої уваги переваги та сильні сторони органічної їжі.

Миття овочів

Менше пестицидів

Щороку Environmental Working Group випускає свій посібник для покупців щодо пестицидів у продуктах, у яких вказують список традиційно вирощених овочів та фруктів, які містять найбільше пестицидів. До нього часто потрапляють яблука, листова капуста та полуниця.

Хоча користь для здоров’я від споживання овочів та фруктів, байдуже, органічних чи ні, є набагато більшою, ніж ризики, пов’язані з впливом пестицидів, ніколи не буде зайвим обмежити споживання продуктів, що їх містять.

Зменшити вплив пестицидів важливо також тому, що вони пов’язані з різними ризиками для здоров'я, такими як рак, гормональні збої та порушення розвитку мозку у дітей. Перехід на органічну їжу є ефективним способом зменшити вплив пестицидів.

Втім, це не означає, що органічні продукти повністю не містять домішок, вони просто містять менше. Одна стаття 2014 року показала, що органічна їжа містить у 4 рази менше залишків пестицидів, ніж звичайні.

Овочі у магазині

Органічні продукти можуть містити більше поживних речовин

Органічні продукти можуть бути поживнішими за звичайні. Огляди багатьох досліджень показують, що органічні овочі та фрукти дійсно містять більше вітаміну С, заліза, магнію та фосфору, ніж їх неорганічні аналоги.

Хоч і з’являється більше доказів того, що органічна їжа має більшу користь для здоров’я, існуючі дослідження не є дуже результативними. Втім, якщо ваш дохід дозволяє, ніколи не завадить вибрати органічні продукти замість звичайних.

Овочі

Органічні продукти можуть мати кращий смак

Що стосується смаку, можна помітити, що органічна їжа має дещо більш свіжий і насичений смак, особливо, якщо вона постачається місцевими фермерами. Це можна пояснити тим, що місцеві органічні продукти часто містять менше консервантів, ніж звичайні, які повинні мати довший термін зберігання. Тобто, зазвичай це просто пояснюється тим, що органічні продукти ми купуємо у більш свіжому стані. Незалежно від того органічна їжа чи ні, вона завжди матиме найкращий смак у сезон.

Шашлики з овочів

Органічне фермерство є більш безпечним для навколишнього середовища

Вирощування органічних продуктів, як правило, є кращим для навколишнього середовища, ніж звичайні методи землеробства, оскільки відсутність синтетичних пестицидів зменшує забруднення грунту та прилеглих водних шляхів, водночас підвищуючи родючість грунту та зберігаючи воду. Не кажучи вже про те, що органічні ферми зазвичай споживають менше енергії, ніж неорганічні.

Споживати достатньо свіжих (чи заморожених) овочів та фруктів, важливіше, ніж те, органічна їжа чи ні. Органічні продукти можуть зменшити негативний вплив пестицидів, що може бути більш корисним для здоров’я. Вони можуть містити більше поживних речовин та мати кращий смак, але це також може залежати від того, чи купуєте ви місцеві та сезонні овочі та фрукти.

Вирощування і збирання гарбузів



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.