5 видів солі

Мілкокристалічна, кам'яна неочищена, очищена садочна, морська, рожева та чорна — основні види солі, які можна зустріти у продажі. Більша частина із них проходить декілька ступенів очищення та переробки. Природний колір кам'яної солі є досить темним. Для продажу до споживання у їжу її штучно освітлюють, очищуючи хімікатами і/або високими температурами.

Сіль “екстра” або виварена мілкокристалічна

Одна із найпопулярніших солей із сніжно-білими дрібнесенькими однаковими круглими часточками - “Екстра” - виробляють шляхом висушування у спеціальних печах при температурах до 650ºС. Щоб часточки солі вийшли ідеально рівними та білими, застосовують спеціальні відбілювачі, а потім, нерідко, проводять рекристалізацію. Ця сушка у гарячій печі із додаванням спеціальних препаратів дозволяє солі залишатись сипучою та не склеюватись.

Сіль "Екстра"

Очищена кам'яна сіль

Таку сіль добувають із озер та внутрішніх морів. Як правило, зустрічається рафінованою. Із очищенням зникає і більша частина мікроелементів. Сипучість такої солі забезпечується додаванням спеціальної добавки Е536 або магнію карбонату, що не дозволяє солі всотувати вологу із повітря.

Очищеною може бути і морська сіль. Такі кристали будуть сухими, розсипчастими та дуже прозорими.

Очищена кам'яна сіль

Кам'яна неочищена сіль

Крупна сіль, що не містить ніяких добавок. Сіруватий та мутний колір кристалів вказує на те, що корисні речовини були не повністю знищені під час промислової обробки. У ній менше хлориду натрію і більше інших корисних мінералів. Калій відповідає за злагоджену роботу серця, нервової системи та нормалізує тиск. Магній підвищує витривалість серця та м'язову силу. Ще один плюс до користі — коли сорт не “вищий”, а хоча б “другий”.

Неочищена кам'яна сіль

Садочні та морські солі

Ці солі — самосадочні, добуваються із дна солених озер та морів. У їх складі значно менше хлориду натрію порівняно із “земною” сіллю, а вміст мікроелементів та мінеральних речовин є значно вищим. Мінімальний набір, навіть, у вже обробленій солі: йод, калій, магній та кальцій. Кращий мінеральний склад у солей давніх морів. Обирати такі солі варто уважно вивчивши етикетку та місце, звідки сіль добували.

Морська сіль

Рожева та чорна солі

Кращі із представників морської солі. Як правило, їх добувають не із існуючих морів, а з історичних нашарувань місць, де мільйони років назад було море. Природна неочищена сіль, мінеральна суміш якої містить хлористий натрій лише як один із не найбільш значимих компонентів. У деяких зразках зустрічаються відтінки від рожевого та бежевого кольорів до глибокого фіолетового та чорно-чорнильного.

Рожева сіль

Рожева та чорна солі, окрім, м'якого смаку із характерним післясмаком, має вкрай високу біологічну засвоюваність. Такі солі — найкращі для відновлення електролітного балансу, розслаблення та живлення м'язів після фізичних навантажень. Вони є безпечнішими за інші солі, тому що не так сильно відкладаються у судинах, не затримують воду в організмі, і вкрай багаті на йод, калій, сірку, залізо та інші мікроелементи.

Чорна сіль



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
Коментарі

Вхід на сайт

дякую


Вхід на сайт

ДУЖЕ ЦІКАВО ДЯКУЮ


Вхід на сайт

Дуже дякую за допомогу