Чому не слід їсти яйця

Яйце - справжня поживна бомба, і багато хто з нас починає свій день саме з цього продукту. Та чи насправді яйця є такими корисними? Яйця давно популярні серед людей, які піклуються про своє здоров’я, завдяки високій якості білку. Це один з найважливіших продуктів для тих, хто хоче наростити м’язи і стати сильнішим. Яйця також містять багато поживних речовин, зокрема 13 основних вітамінів та мінералів. Втім, є ще дещо, що потрібно знати.

Яєшня

Насичені жири

По-перше, яйця - продукт тваринного походження, позаяк вони містять насичені жири. Відомо, що насичені жири є шкідливими та підвищують рівень холестерину. Підвищення рівня холестерину збільшує ризик серцево-судинних захворювань. Деякі вчені вважають, що причина захворювань серця - не насичені жири, а хронічні запальні процеси. У будь-якому випадку, обмежити споживання жирів не буде зайвим, адже вони також є причиною діабету 2 типу. Насичені жири також пов’язані з багатьма видами раку, зокрема раком грудей, простати і травного тракту.

Авокадо тост з яйцем

Холестеринова бомба

Яйця - джерело холестерину №1, фактично на кожне яйце припадає близько 187 мг холестерину (а це багато). Дехто стверджує, що дієтичний холестерин не впливає на рівень холестерину у крові, втім, декілька досліджень все ж виявляють, що холестерин у крові підвищується при споживанні у їжу тих самих яєць. Харчовий холестерин чинить прозапальну та окислювальну дію на так званий поганий холестерин. Це може привести до посилення серцево-судинних захворювань. Недавнє дослідження показало, що регулярне споживання надмірної кількості яєць може бути настільки ж шкідливим, як і куріння, позаяк так само приводить до утворенню бляшок в артеріях.

Яйце з беконом і картоплею

Кишкові бактерії не люблять яйця

Сьогодні всі розуміють значення кишкових бактерій для нашого здоров’я. Жовтки яєць містять сполуку під назвою лецитин. Бактерії кишківника перетворюють цю сполуку у хімічний триметиламіноксид, високий рівень котрого пов’язаний з підвищеним ризиком серцевого нападу чи інсульту.

Яйця кокот

Неетичне розведення птахів

Навіть якщо на коробці написано, що яйця отримані від курей, вирощених на вільному випасі, що вони органічні, і птахи вирощувались без кліток, насправді близько 95% яєць отримують від птахів, що вирощуються в клітках. Курчата ніколи не зустрічаються з матір’ю, а дитинчат-самців кидають у м’ясорубку ще живими. А курка, що несе яйця, через 2 роки стає непотрібною через перевиробництво яєць, тому її також забивають. Коли курей привозять на забій, у третини з них є проблеми з ногами через занадто тісні клітки, погану гігієну та загалом поганих умов вирощування. Звісно, не всі ферми однакові та мають такі жахливі умови, але, якщо ви підете купувати яйця, ви підтримаєте попит на цей продукт.

Яйця орсіні

Ризик раку

Будь-який білок - хороший білок, чи не так? Коли ми їмо концентровані джерела тваринного білка, такі як яйця, наш організм виробляє більш високий рівень гормону інсуліноподібного фактору росту-1 (IGF-1). Цей гормон, за структурою та функціями схожий на інсулін, стимулює ділення та ріст як здорових, так і ракових клітин, позаяк зростання рівня IGF-1 пов’язане з підвищеним ризиком раку.

Варені яйця

Нашому організму не потрібні яйця

Якщо ви хвилюєтесь, що без яєць не отримаєте достатньо білка, згадайте, що є рослинний білок - квасоля, сочевиця, бобові, горіхи та насіння. Ці продукти містять всі необхідні організму незамінні амінокислоти, а також багато вітамінів та поживних речовин. Сьогодні існує безліч альтернатив для заміни яєць, наприклад, тофу, з якого можна готувати скрембл. Або аквафаба, яка заміняє білок яйця. У випічці яйця можна замінити на кукурудзяний крохмаль або насіння льону. А у веганське морозиво замість яєць додають банани. Позаяк, навіть якщо ви не уявляєте своє життя без яєшні, повірте, альтернатива завжди знайдеться.

Коробка яєць



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.