Декілька “ЗА” на користь огірків

Огірок, здавалось би, простенький овоч: зелена шкірка, м'якоть із досить невиразним смаком. Ми купуємо його на базарі або у супермаркеті, готуємо із нього салат або жуємо просто так. Проте, дуже часто ми не усвідомлюємо усієї користі овочу для нашого організму.

Огірок проти дефіциту води

Якщо ви випиваєте недостатню кількість рідини протягом доби, з'їжте свіжий огірок, 90% складу якого є вода. Це поповнить запаси води в організмі.

Огірок проти “жару” всередині та ззовні

По-перше, огірок є чудовим засобом від печії. А протирання ним шкіри полегшить подразнення після сонячного опіку або ж просто зволожить та заспокоїть шкіру.

Огірок і вода

Огірок — антитоксин

Уся вода, що входить до складу овоча, працює подібно мітлі, яка “вимітає” усі відходи з нашого організму. А при регулярному споживанні, огірок здатний навіть розчиняти каміння у нирках.

Огірок поповнить запас вітамінів

У огірку є велика кількість вітамінів, які щодня потребує наш організм. Вітаміни А, В, С зміцнюють імунну систему та дають енергію. Для досягнення ще кращого ефекту змішайте сік огірка із морквою та шпинатом. Також, не забувайте про шкірку — у ній міститься 12% вітаміну С від добової норми.

Огірки

Огірок — джерело мінералів, корисних для шкіри

Огірок є багатим на калій, магній та кремній. Завдяки чому овоч широко використовується у spa-процедурах.

Огірок сприяє травленню при втраті зайвих кілограмів

Через високий вміст води та низьку калорійність, огірок є ідеальним продуктом для усіх, хто худне. Використовуйте овоч при приготуванні супів та салатів. У якості закуски, спробуйте макати хрумкі шкірки огірка у знежирений йогурт. Пережовування буде чудовою зарядкою для щелеп, а волокна огірка покращать травлення. Також, споживання овочу щодня допомагає при хронічних запорах.

Кит із огірка

Огірок проти мішків під очима

Прикладіть скибочки огірка до очей та переконайтеся, що яким би шаблонним не був цей метод, він справді працює. Овоч допомагає зменшити набряки та позбутися мішків під очима завдяки своїй протизапальні дії.

Огірок допомагає боротись із раком

У овочі містяться секоізоларіціресінол, ларісіресінол та піноресінол. Ці сполуки — лінгани — мають здатність знижувати ризик виникнення певних видів раку, таких як рак молочної і передстатевої залоз та матки.

Скибочки огірка у банці

Огірок проти діабету, підвищеного рівня холестерину і тиску крові

У соці огірка є гормон, необхідний підшлунковій залозі для утворення інсуліну. Окрім того, як показали дослідження, стерини, що, також, є у складі овочу, знижують рівень холестерину у крові. А наявні в огірку клітковина, магній і калій нормалізують тиск крові — як підвищений, так й понижений.

Огірок для свіжості дихання

Сік огірка є лікувальним засобом для хворих ясен. Якщо покласти шматочок огірка на язик та потримати протягом 20 секунд, фітохімікати знищать бактерії, які являться причиною неприємного запаху із роту.

Огіркова вода

Огірок для краси нігтів і волосся

Кремній, наявний у овочі, здатний зробити нігті та волосся сильними і блискучими, а у поєднанні із сіркою — пришвидшити ріст волосся.

Огірок допомагає зберегти здоров'я судин, полегшує біль від артриту і подагри

Огірок, багатий на кремній, зміцнює сполучну тканину та допомагає зберегти судини здоровими. А якщо овоч змішати із морквяним соком, то можна зменшити больові відчуття від подагри та артриту, за рахунок зниження рівня сечової кислоти.

Салат із огірка і кунжуту

Огірок полегшує похмілля

Щоб зранку не страждати від головного болю та похмілля, з'їжте перед сном декілька шматочків огірка. Овоч містить багато вітаміну В, цукру і електролітів, щоб поповнити запаси поживних речовин організму, полегшити тяжке похмілля та зменшити головний біль.

Огірок є корисним для нирок

Як було вже сказано, огірок сприяє зниженню рівня сечової кислоти в організмі, що, у свою чергу, підтримує здоров'я нирок.

Сердечки із огірка



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.