Проблеми зі шкірою і харчування

У всіх бувають дні, коли, дивлячись на себе у дзеркало, ви щиро дивуєтеся: “Що відбулося з лицем за ніч?” Ніби-то міцно спите ось вже який тиждень, але темні кола під очима починають наближатися до плям панди, підліткові акне та вікові зморшки, здається, помилилися адресою та віком, а сухість шкіри стала хронічною. Не поспішайте одразу нарікати на долю, екологію та генетику. Можливо, причиною негативних змін, які відбуваються зі шкірою, є щоденний раціон. Позаяк, для початку перегляньте своє харчування.

Жінка тримає у руках половинку авокадо

Лінії на лобі та глибокі зморшки

Дієта містить багато алкоголю і цукру

Так-так, слабенький домашній коктейль, яким ви регулярно грішите у компанії друзів, або келих вина для гарного вечора та щоб краще заснути можуть бути винуватцями передчасної появи зморшок. Алкоголь є діуретиком, а отже викликає зневоднення організму та втрату природної вологи. Це, у свою чергу, робить зморшки більш помітними та глибокими.

Якщо мова йде про глибокі лінії на чолі, то причина може ховатися у надлишку цукру в раціоні. Згідно з однією із дерматологічних концепцій, кожна частина обличчя пов’язана з певними органами. І саме чоло відображає стан травного тракту. Солодощі порушують баланс бактерій у кишківнику, що приводить до небажаних нерівностей на обличчі.

Жінка з келихом і пляшкою вина

Висипання та акне

У дієті забагато простих вуглеводів та продуктів з високим глікемічним індексом

Якщо паста, білий хліб і круасани регулярно потрапляють до вашого списку продуктів у супермаркеті, то не дивно, що шкіра відповідає на це запаленнями. Глікемічний індекс канапки на сніданок напряму впливає на рівень цукру у крові та вироблення інсуліну. В якості альтернативи - обирайте цільнозернову випічку. Згідно з дослідженням, опублікованим у 2015 році в американському виданні Академії харчування та дієтології, менш калорійна їжа може привести до зменшення акне.

Є думка, що запалення шкіри (особливо, якщо ви до них в принципі схильні), провокують йод та інші галогени (хлор, бром). Потрапляючи в організм, вони змішуються з кров’ю та викликають токсичний вплив на сальні залози. На ці підступні мікроелементи багаті, наприклад, соєвий соус та морепродукти. Позаяк, знайте міру.

Круасани

Темні кола під очима

Недостатня кількість води

Перш ніж шукати новий консилер, з’ясуйте причину. Темні кола можуть бути комбінацією генетичних, вікових та життєвих факторів. З анатомічної точки зору по мірі старіння закладки жирової тканини та структурні опори навколо очей змінюються, що дозволяє побачити більше пустот. Причиною темних кіл під очима може бути не лише нестача сну чи стрес, а й нестача рідини.

Згідно з ще однією теорією, проблеми з чутливою шкірою навколо очей свідчать про те, що слід зменшити споживання молока. Беручи до уваги той факт, що у 65% дорослих людей є та чи інша форма непереносимості лактози, ця причина може бути цілком правдоподібною.

Жінка наливає у склянку воду з лимоном

Суха шкіра

У раціоні забагато натрію

Натрій (а не опалення чи сонце) може виявитися тим загадковим зловмисником, який регулярно сушить шкіру, навіть якщо ви зволожуєте її, керуючись всіма beauty-правилами. Коли ви їсте багато солі, тіло компенсує це, затримуючи воду, що приводить не лише до набряків, а й до надмірної сухості шкіри, не лише на обличчі, а й на тілі.

 

Чоловік солить картоплю фрі

Жирна шкіра

У раціоні забагато молочних продуктів

Якщо кожного ранку ви прокидаєтеся з лицем, ніби помащеним олією, і протягом дня доводиться кілька разів протирати шкіру матуючими серветками, причина може ховатися у надлишку лактози. Як стверджують вчені з Американської академії харчування, підлітки, які щодня п’ють знежирене молоко, частіше страждають від прищів, ніж ті, хто байдужий до таких продуктів.

Склянка і пляшка молока



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.