Що треба знати про смузі

З популярними сьогодні смузі - густими рослинними коктейлями - пов’язано багато міфів. Чи корисні вони? Чи можуть замінити прийом їжі? У чому різниця між ними та свіжими соками? Давайте розберемося у найбільш гострих питаннях про смузі.

Смузі

Чи може смузі замінити прийом їжі

В одній склянці може вміститися така кількість корисних речовин, яку рідко дає повноцінний обід, правда. Багато людей переконались про це на власному досвіді. Смузі можна легко замінити сніданок - це надзвичайно корисний напій, оскільки забезпечує організм всіма необхідними вітамінами, мікроелементами та корисними жирами. Відомий вислів “ти - те, що ти їси” на 100% правильна. Люди, які мають проблеми з зайвою вагою, постійно хочуть чогось солодкого, жирного, смаженого, тому що насправді виснажені на клітинному рівні - тіло намагається отримати необхідні вітаміни та мікроелементи навіть з фастфуду. Ось і відбувається переїдання. Якщо регулярно живити тіло необхідними речовинами у потрібній концентрації, відчуття голоду йде, як і залежність від їжі, що обов’язково відобразиться і на зовнішньому вигляді.

Різні смузі

Яка різниця між смузі та свіжими соками

Існує думка, що смузі та свіжі соки - одне й те ж. Це не зовсім так. Сік засвоюється моментально, ніби внутрішньовенна ін’єкція вітамінів, у той час як збиті у блендері фрукти, овочі, насіння, зелень і суперфуди перетравлюються набагато довше - за рахунок м’якоті. Саме тому смузі легко замінить повноцінний прийом їжі і гарантовано втамує голод. Ідеальними є такі коктейлі і для відновлення після тренувань.

Соки

Як правильно готувати і пити смузі

Щоб смузі були приємні на смак, потрібно навчитися правильно поєднувати інгредієнти. Найкращим варіантом для новачків стане мікс з банану, яблука, шпинату і води - універсальне поєднання, яке подобається більшості, до того ж цей коктейль багатий на вуглеводи та антиоксиданти. Звикнувши до легкої гірчинки зелені, поступово можна розширювати набір продуктів, використовуючи паростки соняшника, петрушку, коріандр, кріп і м’яту.

Смузі - це чудовий спосіб щодня отримувати суперфуди, які непросто ввести до щоденного меню. До цієї категорії відноситься, наприклад, різне насіння - льону, чіа, тощо. Важливо наперед розмочити їх у воді - вони перетворяться у поживну гелеподібну масу з рекордною кількістю клітковини, омега-3 і білків. Далі - більше. Страждаєте на алергію? Додайте у коктейль бджолиний пилок. Проблеми з кров’ю? Допоможе рідкий хлорофіл. Непокоїть рівень цукру в крові? Насипте кориці. І так безкінечно - можна знайти рецепт практично від будь-якого недомагання.

Фрукти

Правил, коли можна або не можна пити смузі, немає. Відчуваєте голод? Поживний коктейль втамує його у будь-який час доби. Приготування займає декілька хвилин, і сам процес є досить простим і захопливим. Це ж так цікаво - експериментувати з поєднанням інгредієнтів, гадаючи, яким напій вийде на смак. Звісно, бувають і помилки. Наприклад, змішувати цитрусові з бананом або авокадо - не найкраще рішення. Хоча комусь такий мікс сподобається.

У якості основи потрібно використовувати тільки чисту воду. З соком, може, і буде смачніше, але він дасть багато зайвого цукру, а саме цукор відкладається у тілі в поганий жир, якого неймовірно важко позбутися.

Тим, хто хоче схуднути, можна влаштовувати розвантажувальні дні, чергуючи різні смузі. При цьому дуже важливо їх не просто ковтати, а ретельно пережовувати. Це допоможе організму краще перетравити і засвоїти всі корисні елементи. 

Смузі-боул

Купувати чи готувати смузі власноруч

Сьогодні смузі виробляють багато комерційних компаній, і все було б добре, але для підвищення продажів вони повинні приваблювати маси. А ті, в свою чергу, обожнюють все солодке. Так у смузі потрапляє цукор, стабілізатори, барвники, тощо. Усього цього можна уникнути, якщо готувати коктейлі власноруч.

Важливо, розуміти, що здорове харчування - це принцип, якого потрібно дотримуватись не заради миттєвого результату, якого зразу може і не бути. Ви обов’язково побачите плоди своєї праці, якщо станете дотримуватися правил регулярно. І в цьому випадку смузі - чудовий початок довгого шляху.

Дівчинка готує смузі

Готуємо максимально збалансоване смузі

  • Насіння коноплі - джерело білка.

  • Мигдалева олія - джерело рослинних жирів.

  • Шпинат - необхідна організму клітковина.

  • Яблуко - натуральний вуглеводний енергетик.

  •  Какао-боби - суперфуд з унікальними мікроелементами.

Фрукти і смузі



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.